Wanneer wordt het Pasen?

Verdiepen

Hier vind je achtergrondinformatie bij het thema, voedsel voor je spiritualiteit
en tips voor de geloofsopvoeding.

Lijdensverhaal anders

erbarme dichFilm én muziek
Bekijk de film Erbarme Dich - Matthäus-Passion Stories, een film van regisseur Ramón Gieling, en luister naar live uitgevoerde aria’s uit de Matthäus-Passion door The Bach Orchestra of the Netherlands en solisten onder leiding van Pieter Jan Leusink. In de bijzondere film Erbarme Dich - Matthäus-Passion Stories wordt u meegenomen in een labyrintische reis door het decor van een verlaten kerk met verhalen van mensen over hun bijzonder verhouding met Bachs muziekstuk. De personages doen, omringd door de solisten van The Bach Choir and Orchestra of the Netherlands van dirigent Pieter Jan Leusink, verslag van hun bijzondere verhouding met Bachs muziek.

Erbarme Dich - Matthäus-Passion Stories
Orkest, solisten en koor van dirigent Pieter Jan Leusink voeren de Matthäus Passion uit en begeleiden de verhalen met hun muziek. Met een pijnlijke levensgeschiedenis waarin het muziekstuk een allesoverheersende rol heeft gespeeld, is Leusink ook een van de hoofdpersonen. Hij leeft voor de Matthäus-Passion, terwijl hetzelfde muziekstuk heeft gezorgd voor een breuk tussen hem en zijn zeer gereformeerde vader. Ook anderen vertellen in de film over hun verhouding met dit stuk: onder anderen operaregisseur Peter Sellars, koordirigent Simon Halsey, sopraan Olga Zinovieva, schrijfster Anna Enquist, choreograaf en danser Emio Greco en enkele leden van het Amsterdamse daklozenkoor De Straatklinkers.

Is op dit moment in veel bioscopen te zien!

the passion

 

The Passion

Altijd weer verrassend hoe moderne songs verweven worden met het oude, bekende lijdensverhaal. Dit jaar wordt 'The Passion' opgenomen in Enschede. Spreekt ook jongeren bijzonder aan. Meer weten? Ga naar...

 

Bach-portret-Dmesh

 

 

De magie van de Matthäus-Passion
Waarom raakt de Matthäus-Passion ons zo diep? Liturgie-deskundige en musicus Ad de Keyzer houdt zich al twintig jaar met deze vraag bezig. Hij schreef er een prachtig boek over, 'Bachs grote Passie'. Hierin neemt hij je mee langs alle 27 fragmenten van Bachs meesterwerk. De Matthäus-Passion is geschreven voor de vespers van Goede Vrijdag in de Thomaskerk in Leipzig. Het was bedoeld om de gelovigen mee te nemen door het evangelie van Matteüs. Dat de toehoorder omgaat met het lijdensverhaal Christus, geeft de Matthäus zijn mysterieuze kracht.

Bachs-3-D

Een fijn meditatief boek op weg naar Pasen. Gebonden, 440 pagina's, €32,50

Bestel http://www.adveniat.nl/webwinkel/391/bachs_grote_passie   

 

 

Artikelen in dit thema Wanneer wordt het Pasen?

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook