Zingende vogels

Kijktafels

Hier vind je inspirerende voorbeelden van hoe je kunt kijken en spelen passend bij het thema,
het seizoen en de feesten in deze tijd.

Workshop kijktafels

workshop-lente-uitleg-IMG 2043

 

Workshops
Ellie Keller, auteur van het Kijktafelboek en verantwoordelijk voor de rubriek 'Kijktafels' van deze site, komt graag voor groepen van tussen de 10 en 20 personen een workshop geven in jou woonplaats.

Voor ouders, leekrachten, parochianen, werkgroepen of gemeenteleden. Eigenlijk voor iedereen die interesse heeft in het maken van een kijktafel.

 

 

materiaal klaar site IMG 7766

 

 

Dus als je tussen de 10 en 20 mensen samen weet te brengen in een zaaltje, dan kom ik graag met diverse ondergronden, schalen, placemats, symbolen en natuurlijke materialen naar jullie toe! 

 

 

 

Lente,-doorbreken-workshop-2015-IMG 2036

 

Mogelijke thema's
De workshops staan altijd in het teken van een seizoen met daarbinnen aandacht voor de christelijke feesten in die periode.

Je kan bijvoorbeeld denken aan:

* Zomer, met aandacht voor Hemelvaart en Pinksteren

* Herfst, met aandacht voor vredesweek en Dierendag

* Herfst, met aandacht voor Allerheiligen/Allerzielen

* Advent en Kerstperiode

* Winter, met aandacht voor Veertigdagentijd en Goede Week

* Lente, met aandacht voor Pasen

Lente,-alles-weer-schoon-en-fris-workshop-2015-IMG 2035Zelf aan de slag!
Naast uitleg van het principe van de Kijktafel, gaan gaan we natuurlijk aan de slag! Iedereen maakt alleen of in een tweetal een of twee kijktafels op de avond, die we met zijn allen bekijken en nabespreken. Leerzaam, leuk en inspirerend.

In februari waren er een aantal enthousiast mensen in Amersfoort bij elkaar om zich te verdiepen in de kijktafel en samen kijktafels te maken in lentesfeer met aandacht voor Pasen. De foto's bij dit artikeltje zijn bij deze workshop gemaakt.

kijktafelboek-2794

 

 

Natuurlijk kan je tijdens de workshop het Kijktafelboek inkijken en kopen.

 

 

 

 

Kosten:
Aan iedere deelnemer vragen wij 10 euro, deze bijdrage gaat rechtsstreeks naar het project Geloven Thuis. Daarnaast vraag ik een onkostenvergoeding voor het materiaal en de gemaakte reiskosten.

                                               Pasen,-kijktafel-workshop-2015-IMG 2047

Contact
Voor meer informatie en contact kan je een mailtje met daarin je telefoonnummer sturen, zodat we samen kunnen overleggen over een inspirerende workshop die bij past bij jullie groep.

Je kan dit doen dit via de knop 'contact' onder in het in het scherm.

Ellie Keller-Hoonhout

 

Artikelen in dit thema Zingende vogels

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiƫle steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook