Bloesempruimheader

Kapel: steek een kaarsje op

Steun Geloven thuis

Word vriend/vriendin van Geloven Thuis! Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiƫle steun hard nodig. Word jij een vriend uit duizenden? Je kleine of grotere gift is aftrekbaar!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook

Thema: Stappen zetten

Hemelvaart en Pinksteren 2015

In mei en juni lopen we meer dan anders. Met Hemelvaart gaan we dauwtrappen, we lopen de Avondvierdaagse, we oefenen voor de sportdag op school. We wandelen lekker in het bos, op de hei of maken een strandwandeling. Soms huppelen we, soms hebben we lood in onze schoenen. Soms gaan we voetje voor voetje en soms met ferme pas. Maar we zetten stappen!

Ook Jezus' leerlingen moesten stappen zetten, nadat hun Heer voorgoed was opgevaren naar de hemel. Ze waren bang en durfden geen stap buiten de deur te zetten. Maar dan wordt het Pinksteren en worden ze in beweging gezet. Dat gebeurt nog steeds: bange mensen worden moedig, kleine mensen worden groot, de eerste stap is het begin van een nieuwe weg! Wandel door de site en ontdek wat je rond het Pinksterthema stappen, voeten en schoenen kunt doen! Maak een kijktafel, ga op een mini-pelgrimage, knutsel zelfgemaakte slippers, lees een prentenboek... veel plezier! 

Kijktafels rond Hemelvaart en Pinksteren met voetstapjes in de hoofdrol, die ook in de rest van juni je woonkamer zinvoller maken.

Marjet de Jong maakte dit prachtige, wervelende Pinksterversje!

Heb je een uurtje tijd en zin om (samen) iets te knutselen voor Pinksteren? Deze raamhanger is makkelijk te maken en het effect is groots!

Ellie Keller tipt verhalen over reizen te voet en over de leerlingen van Jezus die veel stappen zetten om over Jezus te vertellen.

Tim Schilling vertelt in zijn bijdrage hoe de eerste christenen echte bodes waren van de blijde boodschap. Kunnen wij op onze manier ook het geloof door- en voortzetten?

Met behulp van kaarsjes en het Pinksterverhaal kan je thuis of in de kindernevendienst je kinderen in vuur en vlam zetten!

Een mooie film, als een modern Pinksterverhaal, om samen met tieners te bekijken is 'Freedom Writers', gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Een klein gebed, een zegenbede, voor als we op weg gaan. De tekst is gemaakt door Andries Govaart.

Mirjam Hartman tipt enkele prentenboeken over reizen, weggaan en weer thuiskomen en de ervaringen die daarbij om de hoek kunnen kijken.

Als je met je kinderen een buitenwandeling maakt, bijvoorbeeld in het bos of op het strand, kun je deze spelletjes doen rond het thema stappen zetten.

Maak samen met je kinderen een kaart van de buurt en geef met verschillende kleuren aan waar jou kind, in welke stemming allemaal naar toe stapt!

Een versje over een bezorgde moeder en de avondvierdaagse!

Lopen op zijn janboerenfluitjes of voetje-voor-voetje. Daar hoort een stemming bij, je voelt je anders. Doe deze grappige oefeningen in aandachtig lopen.

We verzamelden enkele liedjes over voetjes, schoenen en stappen zetten

Maak zelf je eigen fijne badslippers! Deze slippers zijn leuk voor kinderen, maar ze zijn zelfs in papa- of mama-maat te maken!

Maak zelf je eigen warme slofjes!

Wandelen of verre reizen maken. Je kan het samen met God doen. Vroeger en nu. De redactie verzamelde  een haiku, wetenswaardigheden en tips hiervoor.

Een gesprekstip voor bij het opruimen van oude schoenen, en een spelletje!