Zingende vogels

Thema van Paastijd en Lente 2015

cover-2015-ZingendeVogels-3Het nieuwe leven is volop aan het ontluiken. We kunnen weer naar buiten, genieten van het lekkere weer, van de voorjaarsbloemen, de prille blaadjes aan de bomen, van witte en roze bloesem. Het is lente!

De vogels vliegen af en aan met takjes en pluisjes. Ze bouwen een nestje en leggen een ei. En daarnaast zingen ze het hoogste lied. Ze fluiten, kwetteren, tjilpen, zingen, krassen en zingen. We worden er in de vroege ochtend wakker van. Vogels begroeten het eerste morgenlicht. Sta op! Sta op! 
Zo verkondigen de vogels - die ook beeld zijn de ziel - met hun gezang ook dat het Paastijd is: Alleluja!

Zingende vogels, zingende kinderen, zingende mensen. Van zingen word je blij van binnen. Als je iets zingt, komt de tekst vaak beter bij je binnen. Sommige kinderen leren nu liedjes voor de eerstecommunieviering. Misschien zingen ze al op het kinder- of jongerenkoor. Stimuleer het, zing zelf voor en mee. Want het is een kostbare ervaring dat sommige teksten een basis voor jouw spiritualiteit gaan vormen.

In alle bijdragen, liedjes, versjes, verhalen en prentenboeken, achtergrondinformatie, gebeden en kijktafels spelen 'Zingende vogels' een hoofdrol, omdat ze ons leren te zingen voor God.

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook