Bloesempruimheader

Kapel: steek een kaarsje op

Steun Geloven thuis

Word vriend/vriendin van Geloven Thuis! Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Word jij een vriend uit duizenden? Je kleine of grotere gift is aftrekbaar!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook

Thema: Zingende vogels

Paastijd en Lente 2015

cover-2015-ZingendeVogels-3Het nieuwe leven is volop aan het ontluiken. We kunnen weer naar buiten, genieten van het lekkere weer, van de voorjaarsbloemen, de prille blaadjes aan de bomen, van witte en roze bloesem. Het is lente!

De vogels vliegen af en aan met takjes en pluisjes. Ze bouwen een nestje en leggen een ei. En daarnaast zingen ze het hoogste lied. Ze fluiten, kwetteren, tjilpen, zingen, krassen en zingen. We worden er in de vroege ochtend wakker van. Vogels begroeten het eerste morgenlicht. Sta op! Sta op! 
Zo verkondigen de vogels - die ook beeld zijn de ziel - met hun gezang ook dat het Paastijd is: Alleluja!

Zingende vogels, zingende kinderen, zingende mensen. Van zingen word je blij van binnen. Als je iets zingt, komt de tekst vaak beter bij je binnen. Sommige kinderen leren nu liedjes voor de eerstecommunieviering. Misschien zingen ze al op het kinder- of jongerenkoor. Stimuleer het, zing zelf voor en mee. Want het is een kostbare ervaring dat sommige teksten een basis voor jouw spiritualiteit gaan vormen.

In alle bijdragen, liedjes, versjes, verhalen en prentenboeken, achtergrondinformatie, gebeden en kijktafels spelen 'Zingende vogels' een hoofdrol, omdat ze ons leren te zingen voor God.

Ellie Keller maakte weer een aantal kijktafeltjes geïnspireerd door Paas-liedjes, om zelf -samen met je kinderen- (na) te maken.

Een versje dat klinkt als een lied, gemaakt door Marjet de Jong.

We zochten naar bijbelverhalen over vogels en naar prentenboeken waarin vogels op verschillende wijze de hoofdrol spelen.

Vogels en de hemel ze hebben veel met elkaar te maken. Tim Schilling gaat hier dieper op in.

Een tekst die je zingt, komt echt bij je binnen, en zo kan je eruit leven. Mirjam Hartman put uit eigen ervaring.

We verzamelden enkele liedjes waar de lente, de Paastijd en vogels centraal staan. Twee ervan kan je ook beluisteren via youtube.

Verander 1 eierplateau of 3 eierdozen in een prachtige lentekrans. Marjet de Jong doet het je voor.

We tippen twee gebedenboekjes voor kinderen waarin de vogels met ons meebidden.

Een navertelling door Nelleke Spiljard van het verhaal van een vreselijk verlegen vogelverschikker.

Hoe verander je een ei in een zingende vogel? Marjet doet het je voor.

Drie kleine fragmenten van wijze mensen over vogels en hun spirituele betekenis. En luister naar Vivaldi's 'lente' en bekijk hoe God de lentebloemen schiep, soort na soort.

Ellie Keller geeft workshops rond de kijktafel. Iets voor jou/jullie? Een impressie van een lente-paaskijktafel-workshop.

Eind mei verschijnt er een nieuwe zangbundel. Geef je op voor de presentatiemiddag op 30 mei

Word je ook een vriend/in van Geloven thuis? We hebben deze hard nodig om door te kunnen gaan.