Voor de verandering

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Verander-dag

We verzamelden enkele tips om in deze veertigdagentijd het eens anders dan anders te doen. Je kinderen kunnen hier goed aan meedoen!

rwandese taart Tip 1: Taarten bakken

De zondagen in de voorbereidingstijd op Pasen worden niet meegeteld. De veertig dagen zijn afkomstig van de door-de-weekse dafgen, want op zondag is het al een klein beetje feest en hoef je niet te 'vasten'.

Bak daarom elke zondag van de veertigdagentijd - met behulp van je kind(eren) eens een bijzondere taart.

Iedere week volgens een recept dat afkomstig is uit een ander land of Nederland: cubaanse bananentaart, een hollandse stroopwafel-cake,  indian love-cake of een rwandese agatogo taart.

De recepten vind je hier.

Tip 2 : Meedoen op een verander-dag!

Veranderdagen hebben als doel om iemand die daartoe zelf niet in staat is, bijv. door leeftijd of een handicap te helpen iets in zijn of haar huis of tuin te veranderen: de keuken witten, de tuin lente-klaar maken, een schuur opruimen ... Ook kinderen kunnen daar vaak aan meehelpen.

Meer informatie over deze verander-dagen vind op de website van de Stichting Present en ook staan de projecten bij jouw in de buurt op hun site. Geef je tijdig op! Ga naar...

waterTip 3 : 40-dagen challenge

Op de website van Vastenactie Nederland staan voorbeelden over hoe je jullie 40-dagen challenge vorm en inhoud kunnen geven. Klik hier.

Ook vind je ook informatie over concrete projecten die dit jaar gesteund worden en die in het teken staan van 'Water verandert' .

Tip 4 : Kies een keer per week voor een sobere maaltijd.

Een sobere maaltijd bestaat bijvoorbeeld uit een vegetarische soep met brood. Of rijst met wat groente. Ook veel plaatselijke kerken organiseren deze. Kijk in jullie parochie- of gemeenteblad of bezoek hun website.

Ellie Keller

Artikelen in dit thema Voor de verandering

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook