In de knop

Thema van Winter Geloven thuis 2024

'Wat een geschenk is het om vooruit te kijken naar wat komen gaat', zegt Tim Schilling in zijn column. We staan deze maand stil bij het thema 'IN DE KNOP'. De knop noemt Tim haast nog mooier dan de bloem die volgt, 'want in de knop heb je twee gedaantes tegelijk: de schoonheid van het huidige én van het komende.' Dit beeld kan ons door een tijd van winter en weinig licht heendragen. Al valt het niet op, de bomen staan in de knop! De knop is geschenk en een zichtbaar teken van toekomst. Alles van God begint in de dop, in de knop, in het klein, en in de knop zit alles al. 
Op de site vind je prachtige gebeden van Nelleke over kinderleven en het nieuwe jaar, lees je twee versjes over knop en bloei, somt Wies Bijbelverhalen op over mensen in de knop: veelbelovende kinderen, tipt Nelleke prachtige kinderboeken over hoop en volhouden, laat Marjet je een tak met 'echte' gevulde knoppen knutselen, lees je Tims column 'De schoonheid van verwachten' en nig veekl meer.
We sporen je aan deze winter de vreugde op te zoeken in het kleine, het verborgene. In de hoop en de gelovige zekerheid dat het open zal gaan.
Een knusse, aandachtige wintertijd gewenst van Tim, Wies, Nelleke, Marjet en Edith         

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook