Richt je radar

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Knutsel: Richt je radar

Hoe krijg je dat nou voor elkaar: goede signalen opvangen? Dan moet je openstaan voor nieuwe ideeën. gt knutsel richt je radarNet als de leerlingen die Jezus’ verrijzenis nog amper kunnen geloven. Ze ervaren vooral dat Hij weg is. Maar de verrezen Jezus komt bij hen langs, legt uit wat Gods plan is, geeft ze moed! Die verschijningen duren ongeveer vijftig dagen. Dan gaat Jezus echt naar zijn Vader. En laat zijn Geest in hen achter. Daarvoor moet je een ‘antenne’ hebben, een gevoelige radar, zodat de boodschap je hart kan raken.

Daarom maken we deze grappige radar voor op je hoofd. Hij bestaat uit aan elkaar geniete koffiebekertjes. Het is een soort kroon die van alle kanten ‘signalen opvangt’.

Nodig:

Radar1 nodig comp7 koffiebekers; nietmachine; lijm; elastiek (bijv. de tailleband van mama’s kapotte panty); een splitpen

 

 

 

 

Doen:
1. Hecht de 7 bekertjes aan elkaar met de nietmachine tot een soort bloem.
Als je er 1 in het midden houdt en 6 eromheen niet, passen ze automatisch goed, zie de foto’s.

Advies: steek de nietmachine niet te diep in de bekertjes, om scheuren/breken te voorkomen.

Radar2 nieten comp

Radar4 zeven geniet comp

 Radar5 onderkant comp

 

 

 

 

 

 

 

Radar6 gaatje comp2. Prik een gaatje in de middelste beker, en breng daaromheen lijm aan (zie foto). Doe ook lijm op het midden van het elastiek en steek de splitpen erdoor (zie foto). De bolle kant zit aan de schone kant, de pennetjes aan de lijmkant van het elastiek.

Radar8 elastiek vast compLaat de lijm even stollen en prik de splitpen nu van onderaf door de middelste beker. Buig de pennetjes van binnen open en druk goed plat. Nu zit de elastieken hoofdband vast op de radar. Sluit het elastiek op maat van je hoofd met de nietmachine. Knip overtollig elastiek af.

 

radar9 resultaat comp

 

En spelen maar! Richt je radar en voel wat je opvangt. Of laat iemand iets in je radar fluisteren. Of vraag iemand om een paar lieve woorden op een papiertje te schrijven en in je radar te doen. Voel jij wat er staat? Heel misschien gebruik je de radar wel als hulpje bij het bidden. Veel plezier!

TIPS: Je kunt de radar nog versieren met wat je maar wilt, tekeningen/woorden/veertjes,of stoer met zwart/zilverpapier/stickers. Je kunt er ook een hartradar van maken, dan bind je hem om je borst i.p.v. op je hoofd.

Marjet de Jong

Artikelen in dit thema Richt je radar

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook