Wanneer wordt het Pasen?

Thema van Veertigdagentijd en Goede Week 2015

cover-2015-WanneerWordtHetPasen-1

Pasen is in onze streken een voorjaarsfeest. Na de doodse winter wordt het weer lente. De lentebolletjes staan in bloei. Er verschijnen blaadjes aan de bomen. Paaseieren en kuikentjes verkondigen het nieuwe leven dat ontluikt. Maar Pasen is op de eerste plaats het feest dat christenen vieren, wat weer teruggaat op het joodse Pesach. Dus de vraag 'Wanneer wordt het Pasen?' is ook een vraag naar ons geloof. 'Het wordt geen Pasen als het eerst geen Goede Vrijdag is geweest'.

Lente wordt het vanzelf, Pasen moet je 'doen'. Het lijdensverhaal van Jezus hoort erbij, de ontrouw van Petrus, je kunt er niet omheen. Als je dat beseft, wordt Pasen een ervaring van troost, vergiffenis, blijdschap. Je maakt mee dat niet het lijden en het kwaad het laatste woord hebben, maar God, die heer is over al het leven. Dat is blij nieuws om aan je kind mee te geven!

Met al onze tips, verhalen, gebeden, symbolen, kijktafels en verdiepende informatie kun je samen met je kinderen de Goede Week zinvol meebeleven. Pasen wordt dan tot een feest dat je echt van harte kunt vieren: leve het nieuwe Leven!

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiƫle steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook