Sint Maarten en Sint Nicolaas

Thema van Herfst 2017

Sint Maarten en Sint Nicolaas zijn twee echte geef-feesten. Feesten die in Nederland een sterke traditie hebben. Kinderen gaan met lantarentjes langs de deuren en zingen over 'dat hun lichtje schijnen mag'. De mensen in hun huizen delen gul aan de kinderen uit. Dit in navolging van de heilige Martinus, die zijn warme soldatenmantel deelde met een bedelaar. Twee feesten dus van onderlinge solidariteit en saamhorigheid. Denk aan de sinterklaastradities als strooigoed, zingen bij de schoorsteen, een verrassing in je schoen, suprises, cadeautje, gedichten en de gezelligheid van pakjesavond. Onze site geeft je in deze novembermaand weer verschillende mogelijkheden om deze - van oorsprong christelijke -  feesten in je gezin nog meer kleur en inhoud te geven. Met een mooie kijktafel bijvoorbeeld, een Sint Maartensverhaal, lekkere recepten, versjes, prentenboeken, gebeden en achtergrondinformatie.

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook