Weggerolde steen

Thema van Paastijd en Lente 2021

We kennen allemaal het gevoel dat iets als een steen op je drukt. Een geblokkeerd contact, een niet uitgesproken wens, iets wat alsmaar niet lukt, schaamte, wantrouwen, gemis, vul zelf maar aan. Ook in het leven van je kind kan iets in de weg liggen om verder te kunnen. In het paasverhaal ligt die steen loodzwaar voor Jezus’ graf en blokkeert alle toekomst en hoop van de leerlingen. 'Hoe krijgen we die steen weg?' zuchten de vrouwen op paasmorgen. Het verhaal laat ons zien dat we het niet altijd zelf hoeven te doen. Daar is de weggerolde steen! Een mysterie, en je beseft: God bevrijdt, opent, geeft toekomst!

Op de site werken we deze maand met het inspirerende beeld van die weggerolde steen. In beschilderde kiezels. In prentenboeken waarin muren worden afgebroken en waarin gooistenen bouwstenen worden. In filmpjes, voorleesverhalen en tips om te doen. Met een knipoog naar de eindstreep van corona.

Misschien kunnen we in de tussentijd elkaar helpen om de stenen die in de weg liggen voor elkaar weg te rollen. Je kunt heel mooie dingen doen met stenen!

Deze aflevering van Geloven thuis is de eerste zonder de medewerking en kijktafels van Ellie Keller. Zij droeg haar steen(tje) jarenlang bij en geniet nu van een welverdiend stapje terug. Zie het dankwoord op deze site. We wensen haar alle goeds!

Groeten van Tim, Marjet, Ruth, Nelleke, Meike en Edith

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook