De herdertjes lagen bij nachte

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Adventskalender Schaapje

Adventkalender "Schaapje"

Deze adventskalender bestaat uit een strook papier waarlangs een schaapje elke dag een stukje opschuift richting Kerstmis. Maak hem eenvoudig of versier hem zo mooi als je wilt. Ook de kleuren mag je natuurlijk aanpassen!

Materialen: knutselkarton voor het schaapje, de strook en de boom. Schaar, lineaal, hobbymes, lijm. Eventueel glimsterretjes, schapenwol e.d. voor de sier.

Werkwijze: maak een strook van 3 cm breed en 42 cm lang. Schrijf op de strook van onder naar boven de cijfers 1 t/m 25 met een tussenruimte van 1,5 cm.
* Teken het schaap na, knip het uit en maak twee horizontale inkepingen van iets meer dan 3 cm lang, met 2 cm tussenruimte. Versier het schaapje eventueel, laat de kop en rechthoek tussen de inkepingen vrij. * Knip een kerstboomvorm met stukje stam van minder dan 3 cm breed en maak er een ophangvoorziening aan (gaatje, lusje). Plak de boom bovenaan achter de strook* Knip en versier vier rondjes (kerstballen) en een ster.
Zo werkt het
Op 1 december begint schaapje op vakje 1 en plak je één bal in de boom. Op zondag 4 december (2e zondag van de Advent) staat schaapje op 4 en hangen er twee ballen in de boom. Op 11 december (3e zondag Advent) drie ballen en op 18 december (4e zondag Advent) vier ballen.
Op de avond van 24 december mag de ster bovenaan de boom verschijnen en staat schaapje onder de boom!Varianten
Voor de crea-bea"s onder ons: in plaats van naar een boom kun je schaapje naar een stal laten lopen. Zie het voorbeeld hieronder. Plak elke zondag een sterretje op de stal en met Kerstmis een grote ster erboven.
Voor de supercrea"s: maak de stal in twee lagen karton, maak in de voorste een deurluikje dat op (de vooravond van) 25 december open kan en waarachter een kindje in de kribbe ligt. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een oude kerstkaart.
MdJ

Artikelen in dit thema De herdertjes lagen bij nachte

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook