Bloesempruimheader

Kapel: steek een kaarsje op

Steun Geloven thuis

Word vriend/vriendin van Geloven Thuis! Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiƫle steun hard nodig. Word jij een vriend uit duizenden? Je kleine of grotere gift is aftrekbaar!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook

Thema: Steeds meer ruimte

Veertigdagentijd en Goede Week 2015

Cover-2015-SteedsMeerRuimte-1

Van aswoensdag 18 februari tot 4 april duurt dit jaar de veertigdagentijd. Dit is de periode waarin we ons voorbereiden op Pasen. Daarvoor willen we steeds meer ruimte maken. Ruimte in ons hart voor God, ruimte voor de ander, ruimte voor datgene wat echt belangrijk is en wat er echt toe doet. De kijktafel is daarbij het centrale punt in onze woonkamer. Daar geven we dit voornemen om steeds meer ruimte te maken vorm en aandacht. Simpel en eenvoudig. Al ben je nog zo onhandig, deze kijktafel is echt door iedereen in korte tijd te realiseren. Gewoon een keertje doen en zien dat het werkt om de geloofscommunicatie in jouw gezin een boost te geven!

Natuurlijk bieden we ook versjes voor iedere week van de veertigdagentijd, gebedjes en (bijbel)verhalen, die de kijktafel extra ondersteunen. Ze zijn ook los ervan in deze tijd goed te gebruiken. En nog veel meer verdiepende artikelen en tips - speciaal voor ouders- die ook helpen om steeds meer ruimte te maken! We wensen jullie een zinvolle en goede Veertigdagentijd toe met steeds meer ruimte in huis en hart!

 

Iedere week van de veertigdagentijd groeit de ruimte op de kijktafel, en daarmee de ruimte in ons huis en in ons hart.

Marjet de Jong maakte zes versjes, een voor iedere week van de 40-dagentijd. Ze passen bij de kijktafels, maar zijn ook los daarvan goed te gebruiken.

Meneer Hol heeft een huis met heel veel ruimte. Maar heeft hij ook plaats? Een leuk voorlees-verhaal geschreven door Marjet de Jong

40 dagen op weg van 'benauwenis' naar 'goed en wijd'. Nelleke Spiljard neemt je mee op oefen-tocht!

Mirjam Hartman zocht vijf verhalen uit het Nieuwe Testament waarin 'ruimte' een grote rol speelt. Ook tipt ze kinderbijbels waar je deze verhalen uit kunt voorlezen.

Vrijheid en ruimte geven, hoe gaan we hiermee in ons gezin om? En waar ligt in onszelf een richtsnoer? Tim Schilling gaat hier dieper op in.

We tippen enkele ideeen voor volwassenen. Je kunt 'vasten' op verschillende manieren kleuren en beleven. En je geeft je kinderen het goede voorbeeld.

We maakten gebedjes die allemaal beginnen met een tekst van de onderzetters die we op de kijktafel 'Steeds meer ruimte voor ...' gebruiken.

Hoe geef je thuis de 40-dagentijd een gezicht? Waar vind je informatie over de verschillende vastenacties en websites. We geven enkele tips.

We vervolgen de kijktafelserie 'Steeds meer ruimte... in de zesde week, de Goede Week. Zo kunnen we de laatste week van Jezus leven op een bijzondere manier meebeleven.

Pretzels herinneren ons aan stil worden. Maak dit eenvoudige baksel een keer in deze veertigdagentijd!

Sinds kort is Geloven thuis ook op Pinterest aanwezig! Ben jij ook een pinner? Neem eens een kijkje op onze prikborden!