De beschutting van het donker

Thema van Winter 2017

In deze wintermaanden is het vroeg donker. Deze duisternis kan geheimzinnig zijn of misschien spannend. Want midden in de nacht kan je zomaar ineens wakker worden, of juist heerlijk dromen. In de nacht, als het rustig en stil is, kan je soms ook de stem van God beter horen en verstaan. Het maanlicht tovert schaduwen tevoorschijn. De nachtdieren laten zich voorzichtig zien. Sommige dieren slapen echter in hun warme holletjes en worden de hele winter zelfs niet één keertje wakker. De winterse nacht inspireerde ons om aandacht te geven aan het zegenende donker. Want God schiep de dag én de nacht. Beiden zijn onverbrekelijk met elkaar verbonden en hebben elkaar nodig. Na elke dag wordt het weer nacht en na elke nacht - daar kunnen we op vertrouwen - gloort altijd weer de hoop en het licht van de morgen. Ook als het bij ons van binnen donker is, is God ons nabij en behoedt ons.
Onze vaste rubrieken zijn gevuld met prachtige kijktafels, verrassende versjes, prentenboektips en (bijbel)verhalen, verdieping, persoonlijke ervaringen, gebedjes, zegeningen en knutseltips. Neem je je kinderen ook mee in het avontuur van het donker?

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook