Eilanden van hoop

Thema van Veertigdagentijd en Goede Week 2017

In de winter lijkt alles levenloos en dood. Maar nu de lente aanbreekt zien we dat de krokussen gaan bloeien, de knoppen zwellen en er verschijnt jong, nieuw groen: tekens van hoop en nieuw leven! Soms lijkt het wel of alles in onze wereld er alleen maar op achteruitgaat. Hoe gaan we om met al het slechte nieuws wat we zien en horen? In deze vasten-of veertigdagentijd willen we ons samen oefenen in de hoop. In de zes weken die de veertigdagentijd telt, verblijven we telkens op een ander eiland van hoop. We willen - net als Jezus - een blijde boodschap brengen. Durf je en kun je - ook al is het donker om je heen - vasthouden aan wat je in het licht zag? Juist in de Goede Week, waarin Jezus zijn leven geeft en zijn levensverhaal hopeloos lijkt te eindigen, komt het hierop aan. Alle bijdragen in onze vijf vaste rubrieken helpen jou en je gezin om in deze tijd 'eilanden van hoop' zichtbaar en ervaarbaar te maken en zo naar Pasen toe te leven. Een mooie veertigdagentijd!

 

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook