Lichtjes naar huis

Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

Prentenboeken met Licht

Donker en licht komen vaak voor in prentenboeken. Voor het donker kun je bang zijn, maar gelukkig zijn er de kleine lichtjes of zelfs hele grote lichten. Die maken dat je je veilig en thuis voelt.

Welterusten, kleine beer
cover welterusten kleine beer 2Een klassieker: Kleine Beer kan niet slapen. Hij is bang voor het donker. Grote Beer brengt steeds een groter lichtje naar Kleine Beer. Uiteindelijk neemt hij zelfs de maan voor hem mee, en alle fonkelende sterren.

kleine beer illuPrentenboek met sfeervolle zachtgetinte waterverfillustraties van Barbara Firth. Vanaf ca. 4 jaar.

Welterusten kleine beer, Martin Wadell

 

 

 

 

 

 

Licht dat door het donker danst
cover licht dat danstEen mooi groot prentenboek met een verhaal over zonlicht dat als stofdeeltjes naar de aarde reist en in de atmosfeer van het noordpoolgebied een mooie kleur krijgt: het noorderlicht. Door luchtstromen lijkt het net een prachtige magische sluier die door het donker danst. Dit prachtige licht wordt bewonderd door dieren en door mensen.
licht dat door het donder danst illuIedereen is onder de indruk van de pracht. Het mooie dansende licht brengt iedereen samen. Op de laatste pagina staat het noorderlicht dan ook afgebeeld met een vredesduif die boven de aarde vliegt.

Er is veel te zien in de boek. De tekst is op rijm . Echt een boek over licht in donkere tijden, dus voor december.
Licht dat door het donker danst, Yuval Zommer

 

 

Lichtje in het donker
lichtje in het donkerLichtje in het donker is een verhaal over een dorp en de feestdagen die in de verschillende huizen gevierd worden. Klein Lichtje, een klein en verlegen vlammetje, is onder de indruk van hoe de andere vlammetjes de huizen als schitterende versiering doen oplichten. Klein Lichtje droomt ervan ooit net zo’n grote vlam te zijn en door het hele huis te kunnen schijnen. Maar is niet ook het kleinste lichtje een teken van hoop?

Een hartverwarmend verhaal op rijm dat ons vertelt dat ieder lichtje mag schijnen.

Lichtje in het donker, Katie Sahota

 

Zeelichtjes
cover zeelichtjesEen meisje vaart ’s avonds met haar vader mee op zee. Na het vissen zoeken ze hun weg terug naar huis. Dat doen ze door het licht van de sterren, de maan, de vuurtoren en de kermis te volgen.

zeelichtjes illuEen lief eenvoudig verhaal in een mooi prentenboek met, flapjes en beweegbare delen.

Zeelichtjes, Ruth Symons

 

 

 

 

 

 

Klaas de kat verdwaalt met Kerst
cover klaas de katKlaas de kat heeft een heel fijn leven, samen met zijn vriendjes Mila en Max. Maar op een dag moet zijn mand plaatsmaken voor een kerstboom. Klaas voelt zich niet meer welkom, en loopt weg. Dan verdwaalt hij per ongeluk. Hij zoekt zijn weg terug naar huis en begint aan een avontuur, langs allerlei plekken waar kerst wordt gevierd. Langs verlichte huizen, kerken en stalletjes. Zal hij zijn thuis ooit terugvinden?

Met illustraties van Géwout Esselink.

Klaas de kat verdwaalt met Kerst, Barend Last en Anouk Overman

 

De grote egel en de kleine egel: Wacht nog even!
cover grote egel kleine egelEen verhaal over egels, familie en slapengaan. In het boek zijn een grote en een kleine egel onderweg naar huis. Het wordt donker en het is tijd voor bed. Maar de kleine egel is steeds afgeleid door alles wat er te zien is: de zonsondergang, de maan, de andere dieren en de sterren.

De grote egel en de kleine egel: Wacht nog even! Britta Teckentrup

 

 

 

Meike Hettinga

Artikelen in dit thema Lichtjes naar huis

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook