Verborgen kracht 2

Thema van Winter 2009

Deze winterse maand staat in het teken van '™verborgen kracht'
In de natuur zie je de knoppen aan struiken en bomen vol verborgen levens-en groeikracht.
Dat jezelf gegroeid bent, zie je aan te korte mouwen en broekspijpen, maar hoe is dat ineens gekomen? Verborgen krachten vind je ook in je gezin, in kleine rituelen en symbolische spulletjes en het samen bidden rond het eten of het slapen gaan.
We besteden aandacht aan een Nederlandse heilige, de H. Lidwina en natuurlijk aan het feit dat het echt winter is. Zou het net als in de kerstvakantie nog een keer hard gaan vriezen? Valt er misschien nog wel een dik pak sneeuw.....?Begin Veertig-dagen tijd
Op woensdag 25 februari is het Aswoensdag, de eerste dag van de voorbereidingstijd voor Pasen. In de christelijke kerken is deze dag een vasten-en onthoudingsdag en luidt het begin in van de 40 dagen durende Vasten-periode. Vroeger vieren we op de avond voorafgaand aan deze woensdag '™vastenavond'; veel mensen die in het weekend voor Aswoensdag Carnaval vieren zullen zich nauwelijks bewust zijn, dat dit feest samenhangt met het 'alle voorraad opmaken'™ voordat de Vasten-of Veertig-dagentijd begint.

Hieronder vind je in het kort wat er voor deze wintermaand in de rubrieken van het afwisselende menu te vinden is.

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook