Verborgen kracht 2

Verdiepen

Hier vind je achtergrondinformatie bij het thema, voedsel voor je spiritualiteit
en tips voor de geloofsopvoeding.

In je naam groeien

tegeltje naam

Je naam is iets bijzonders. Alleen jij heet zo!
Vaak heeft een naam een speciale betekenis, je heet naar je oma of naar een heilige. Je naam is dan een soort levensprogram, degenen die je je naam gaven hoopten dat je in zekere zin op de naamgeefster of -gever gaat lijken.
Soms komt je naam uit een vreemde taal en betekent hij iets als: "lieflijke bloem" of "stralend" of "vrede".

Hans naamuitleg

Over hoe het nieuwe kindje zal gaan heten wordt vaak maandenlang gedubd. Wat is een mooie jongens- en meisjesnaam?
Een zinnetje uit een bekend gedicht luidt: "voor wie mij liefheeft, wil ik heten".
Je naam is bijzonder, met liefde uitgekozen. Vlak na de geboorte klinkt hij voor het eerst. Ja, dit mooie jongetje/meisje is onze.......
Bij de doop van je kind klinkt haar/zijn naam opnieuw. Met mooie letters wordt de naam in het doopregister opgetekend en daarmee voorgoed geschreven in de palm van Gods hand. God bewaart dit kind in zijn Naam: Ik-zal-er-zijn-voor-jou!

doop naam thijs

Beplak eens een glazen waxinelichtjeshouder met de naam van je kind, gewoon uitgeknipt uit gekleurd papier en met een plakbandje vastgezet. Samen met een mooie kaart kun je het lichtje een plaatsje geven op de kijktafel. Laat het lichtje branden op speciale dagen bijv. de eerste schooldag, verjaardag e.d.

waxinelichtje anne

Het eerste wat kinderen vaak kunnen schrijven is hun naam. Met onhandige letters, maar het staat er! Dit ben ik!
Ze zijn er trots op en vinden het altijd bijzonder als ze iets krijgen waar hun naam op staat: een speelgoedtreintje waarbij de treinstelletjes elk een letter vertegenwoordigen en zo hun naam vormt.

,

Bij iets grotere meisjes valt een kettinkje met hun naam erop altijd goed, maar ook zijn er mokken, sokken of een T-shirt waar een handige geefster een applicatie met de eerste letter van zijn/haar naam op heeft geborduurd. Op de een of andere manier bevestigen dit soort cadeautjes de identiteit van onze kinderen.In deze eerste schoolmaand moeten gymtassen, zwemkleding of andere kleding die mee naar school gaat vaak van een naam worden voorzien: dit is van mij en niet van jou. Je naam onderscheidt je van anderen!

plantje naam daan

In de winkel "de Tuinen" vond ik kleine aardewerken potjes met daarin een zaad van de wonderboom met daarop een naam. Als je het zaadje plant, schiet er een plantje op waarvan op twee blaadjes je naam te lezen is..... zoals jezelf groeit, groeit het plantje met je naam! Ook een heel leuk idee om op de kijktafel te zetten.

plant je eigen naam

EK

Artikelen in dit thema Verborgen kracht 2

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiƫle steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook