Verborgen kracht 2

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Samen doen in de winter 2010

sleetje rijden met pappa en mamma

* Als het gaat sneeuwen: natuurlijk samen sleetje rijden of samen naar het bos.
Als je heel goed naar de takken kijkt, zie je dat er al heel veel knoppen zijn, waar in de lente de nieuwe blaadjes uit te voorschijn komen.

* Misschien gaat het wel echt vriezen en kun je met je kind voor het eerst het ijs op. Een hele ervaring, bevroren water waar je op kunt lopen en glijden!

samen schaatsen

* En thuis natuurlijk lekkere, warme chocolademelk drinken. Een wintertraditie die je gemakkelijk in ere kunt herstellen!

* In de wintermaanden ben je sneller ziek dan anders. Hoofdstuk 7 in de mini-kinderbijbel "Beginnen maar" gaat over ziek zijn.

besneeuwde kale takken van boom

* Buitenspelen gaat wat moeilijker als het erg koud is, het memory-spel uit het koffertje "Beginnen maar" of het kwartet uit het koffertje "Ga je mee?" is goed voor vele kwartiertjes spel-vermaak. Meestal wint je kind en dat maakt het spelen extra leuk!

* Hang samen met je kind in tuin of het balkon iets op wat de vogels kunnen eten.
Een appel, een streng pinda"s (ongepelde, niet gezouten pinda"s laten zich met een grote stopnaald en een dikke draad prima tot een ketting rijgen), een vet/zadenbolletje o.i.d.

* Misschien gaat het wel sneeuwen! Maak samen een mooie sneeuwpop.

sneeuwpop maken in de tuin

* Maak een mooie wintercollage voor op de kijktafel.
Plaatjes hiervoor vind je in reisgidsen, tijdschriften of de autokampioen.

* Maak op wit papier met behulp van glitters en lijm sneeuw/ijskristallen. Ook kan je kind met behulp van papier, lijm en kleine witte plukjes watten de prachtigste sneeuwlandschappen of een sneeuwpop maken.

* Ga met je kind de tuin in of naar het park. Kijk naar de bloembolletjes die hun kopjes al boven de grond steken. Welke bloemen komen eruit te voorschijn? Blauwe druifjes of narcissen? Crocussen of tulpen? Of misschien toch een hyacint?

crocussen net boven de grond

* Hoeveel ben je de afgelopen tijd gegroeid? De groeimeter uit het tweede koffertje geeft uitsluitsel. Waar stond het streepje van vorige keer? Ja, je hebt het niet gemerkt of gevoeld....maar toch weer een stukje gegroeid!

Artikelen in dit thema Verborgen kracht 2

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook