Vakantie-vieren!

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Wandelen met kinderenHoe maak je van een wandeling een leuke, ontspannen activiteit, met aandacht voor het kleine en gewone, vol van plezier? Met tijd voor de natuur, elkaar en voor God?

* Zorg voor goede schoenen en neem zo min mogelijk bagage mee.

* Zorg wel voor drinken en iets lekkers voor onderweg.

* Maak de wandeling niet te lang.
Pas de afstand aan de leeftijd van de kinderen aan!

kind bij bergbeekje

* Heb een doel.
Een ruïne, het topje van de berg, een speeltuin, een dorpje, een beekje, een meertje, een pannenkoekenrestaurant... kortom iets wat de kinderen leuk vinden.

wandeling gemarkeerd

* Geef de wandeling het karakter van een speurtocht, volg bijvoorbeeld een gemarkeerde wandeling. De kinderen kunnen de paaltjes of markeringen zoeken. Grotere kinderen kunnen helpen met "kaartlezen"
Laat een volwassene met een kind vijf minuten vooruit lopen en pijlen op de grond tekenen, kleine opdrachtjes verstoppen of iets lekkers. De anderen kunnen de sporen volgen. Laat de 'uitzetters" zich na een kwartiertje "verstoppen". Keer nadat jullie elkaar weer gevonden hebben de rollen om.

veer gevonden

* Verzamel onderweg bijvoorbeeld blaadjes, stenen,veertjes, of bloemen. Van elke soort eentje.

boom als evenwichtsbalk

* Een omgevallen boom is een evenwichtsbalk, een rots kan je beklimmen. Als je goed oplet, wandel je in een "natuurlijke" speeltuin.

bos als speeltuin, koppeltje duiken

* neem een kleine bal mee

* Met een verrekijker waar je af en toe de omgeving mee afspeurt, een mooie vogel mee in het vizier krijgt of een eekhoorntje; je stopt eventjes en dat geeft natuurlijke rustpauzes onderweg. Hetzelfde gebeurt als je een fototoestel meeneemt!

foto maken onderweg

* Stel iets in het vooruitzicht: als we boven zijn eten we alle pepermuntjes uit het rolletje op of dan gaan we picknicken.

picknicken bolletje met pinkakaas!

* Zing liedjes onderweg (bijv. 'Heel de schepping zingt voor U', van de cd uit het koffertje 'Ga je mee?' of vertel onderweg een verhaal, zoals een legende uit de omgeving, een sprookje, iets van de oude bewoners van het kasteel o.i.d.

herfstbos pad en bankje

Artikelen in dit thema Vakantie-vieren!

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook