Met hoofd, hart en handen

Thema van Veertigdagentijd en Goede Week 2014

 

MHHH-detail-poppetjes-met-HHH-IMG 5898In februari start de veertigdagen- of vastentijd. Zes weken waarin we ons voorbereiden op het Paasfeest, met hoofd, hart en handen.
In deze editie van Geloven thuis helpen we je met je kinderen samen bezig te zijn met versobering. Dat doen we aan de hand van een inspirerend woordpaar voor elke week:
1. druk en aandachtig
2. rommel en ruimte
3. te veel en genoeg
4. verslaafd en vrij
5. zorgen maken en vertrouwen op God
6. ik en de ander   


Op weg naar Pasen met elkaar, veertig dagen lang.
Mooie tijd van soberheid, minder druk en drang.
Op weg naar Pasen met elkaar, in alle wereldlanden.
Tijd voor God én voor elkaar, met hoofd en hart en handen!


Het versje van de week begint iedere keer met dit refrein; het past bij de kijktafel, het prentenboek, het bijbelverhaal en het gebedje van die week. Je hoeft zeker niet alles precies te volgen, bekijk welke onderdelen passen bij jullie veertigdagentijd. Hieronder genoeg ideeën om met de kinderen een fijne vastentijd te beleven!

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook