Met hoofd, hart en handen

Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

Vertellen over Palmzondag tot en met Paasmorgen

Alleen voor de Goede Week/Pasen

Voorkant van Pasen stap voor stap

Hoe vertel je jonge kinderen iets over de laatste uren van Jezus, zo dat de blijdschap van Pasen echt overkomt? In dit boek neemt Franciscus van Assisi ons mee langs de staties van de kruisweg om te eindigen bij de verrijzenis en de lente. Bij elke statie schreef Jack Visker een korte tekst. Els van Egeraat maakte de prachtige illustraties. Die staan ook op de bijgevoegde cd-rom. Verkrijgbaar in onze webwinkel. Ga naar...
Jack Visser & Els van Eggeraat. Pasen stap voor Stap, de kruisweg verteld aan kinderen.

voorkant Hij is opgestaan

In elf verhalen brengt André Troost tien personen tot leven die Jezus ontmoette rond zijn sterven en opstanding. Voor kinderen vanaf 8 jaar.

Steeds meer mensen beleven de veertigdagentijd of de lijdenstijd bewust. Ook steeds meer gezinnen willen daar vorm aan geven.
Hierdoor ontstaat meer en meer behoefte aan materiaal dat het lijdensevangelie voor kinderen vertaalt. Met dit boek wil ds. André Troost voorzien in deze behoefte. In tien boeiend geschreven verhalen komen evenzoveel personen naar voren die een rol spelen bij het lijden en de opstanding van Jezus. Bijvoorbeeld Malchus, Josef van Arimatea, Simon van Cyrene, Kleopas en Maria. Al deze mensen komen op een bijzondere manier tot leven in deze verhalen.
André F. Troost, Hij is opgestaan

Kinderbijbels

Palmzondag-uit-Kijkbijbel-
uit: Kees de Kort, Kijkbijbel

De verhalen die bij de Goede Week horen vind je echt in iedere kinderbijbel.

Hof-van-olijven-uit-prentenbijbel
uit: de Prentenbijbel

Voor peuters en kleuters is er bijvoorbeeld de Prentenbijbel van Marijke ten Cate of de Kijkbijbel van Kees de Kort.

Jezus-met-doornenkroon-uit-Cramer-Schaap-
uit: Bijbelse verhalen voor jonge kinderen

Een klassieke kinderbijbel van jonge kinderen is Bijbelse verhalen voor jonge kinderen van D.A. Cramer-Schaap en Annemarie van Haeringen.

schitterende bijbelverhalen

Binnenkort (in april) verschijnt de geloven-thuis kinderbijbel voor kinderen van 4 tot acht jaar: Schitterende bijbelverhalen. Je kunt hem nu al reserveren bij Adveniat: Ga naar...

Voor kinderen vanaf acht jaar is er de geloven-thuis kinderbijbel 'Het begon met licht' ook te bestellen via de webwinkel van Adveniat. Ga naar...

voetwassing-witte-donderdag-uit-Op-weg-
uit: Op weg

Een kinderbijbel bevat altijd een selectie van de verhalen uit de echte bijbel. Iedere auteur maakt andere keuzes. En elke illustrator verbeeld de verhalen op eigen wijze. Kies dus een bijbel die bij jou en je kind past. Qua leeftijd, qua taalgebruik en qua illustraties. Kies een bijbel uit die het meeste lijkt op hoe jij zelf het bijbelverhaal zou navertellen. Op de site www.kinderbijbels.nl worden bijna alle in Nederland verkrijgbare kinderbijbels besproken en kan je je oriënteren. Ga naar...

kruisafname-uit-bijbel-voor-kinderen-I
uit: Bijbel voor kinderen

Kinderbijbels voor wat oudere kinderen die de redactie van Geloven-thuis vaak gebruikt en waarin je natuurlijk ook de verhalen voor de Goede Week en Pasen vindt, zijn:
Imme Dros e.a. Het hoogste woord;
Marianne Busser & Ron Schroder, Bijbel voor kinderen;
Baukje Offringa & Lika Tov, Op weg.

vrouwen-vertellen-het-de-apostelen-op-paasmorgen
uit: Op weg

Voor kinderen vanaf 10 jaar is er bijvoorbeeld de serie van Nico Ter Linden, Het land onder de regenboog, De profeet in de vis en Koning op een ezel.

EK

Artikelen in dit thema Met hoofd, hart en handen

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook