Warmer worden

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Een kroon van vlammen

Pinksteren is een warm feest. Een feest van vlammetjes boven je hoofd. Die vlammetje zijn eigenlijk een kroon op de Paastijd! Luister maar:

Na Pasen, na zijn dood en verrijzenis, verscheen Jezus nog veertig dagen af en toe aan zijn leerlingen (hoe bijzonder is dat?!). Daarvan staan de verhalen in de bijbel. Maar met Hemelvaart is het uit met de ontmoetingen! Jezus stijgt op naar de hemel. Hij zegt zijn vrienden gedag en gaat terug naar zijn Vader. Hij wordt onbereikbaar, onzichtbaar. De leerlingen hebben veertig dagen kunnen wennen aan hun nieuwe leven, zonder hun Meester. Met zijn opdracht: ‘Ga eropuit! Leer alle mensen Gods liefde kennen!’ Ze bakken er niets van. Ze voelen zich te klein en te bang. Ze sluiten zich op. Dan wordt het Pinksteren: Jezus jaagt zijn Geest als vlammen door de dichte kamer waar ze zitten. Hij kroont zijn bange vrienden met lef.

Knutsel
Maak een vlammenkroon die je met Pinksteren op kan zetten. Die kroon betekent: Jezus geeft mij de Geest, warmte, liefde, spirit!!

Nodig: stevig papier in geel en oranje, schaar, nietmachine

Pinksteren-Vlammenkroon-nodig

Doen:

* Teken de vlammen van het voorbeeld (ongeveer) na op geel en oranje papier en knip ze uit. Doe dat lekker vrij, het zijn vlammen
* Knip een lange niet te dikke strook papier, of niet twee stukken aan elkaar. Dit wordt de basis van de kroon. Meet de goede lengte af voor het hoofd van elk kind.
* Niet de vlammen vast aan de kroon

Pinksteren-vlammenkroon

© 2016 MdJ

Artikelen in dit thema Warmer worden

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook