Klaar voor de start?

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Kerken zetten hun deuren wijd open

open kerkdeurenNieuwsgierig?
In de kerk is plek voor iedereen! Een plek waar je tot rust kunt komen, vragen mag stellen, zingeving en inspiratie ontvangt en deelt. Kom je eigenlijk zelf nooit in de kerk, maar zou je best eens willen proeven wat het is om een dienst bij te wonen? Dan is Kerkproeverij een mooie kans. Op zaterdag 28 en zondag 29 september doen veel lokale geloofsgemeenschappen hier aan mee. Dus trek de stoute schoenen aan en stap eens binnen!

Doen: Nodig iemand uit!
Veel mensen wachten ook op een uitnodiging. Het blijkt dat mensen eerder naar de kerk gaan als ze met iemand mee kunnen. Een simpele uitnodiging kan het verschil betekenen. Zo is Kerkproeverij ontstaan. Met deze landelijke campagne willen we de verbinding aangaan en kerken helpen om uitnodigend en gastvrij te zijn. Doet jouw lokale geloofsgemeenschap ook al mee?

dit is het hartVaste parochianen en gemeenteleden worden ook uitgenodigd om eens stil te staan bij de volgende vragen:
Is jullie geloofsgemeenschap al gastvrij? Is de drempel om jouw gemeente of parochie te bezoeken laag, zodat onze buren, vrienden en collega's de stap durven te zetten om de viering een keer te bezoeken?

Erik Borgman, Dit is het hart
Er is een mooi, compact boekje verschenen speciaal voor deze gelegenheid. Een boekje over wat mensen zouden kunnen proeven als ze, op uitnodiging van iemand anders, naar de kerk komen. En een vraag aan kerkmensen: Doet onze liturgie wat zij moet doen? Erik Borgman laat zien hoe de liturgie het hart is van christelijk geloven en zorgt voor zuurstof. Erik Borgman zegt: "Wie iemand meevraagt naar de kerk, nodigt haar of hem uit in het hart geraakt te worden."

Het boekje kost maar 2 euro en is te bestellen bij Adveniat. Ga naar...

EK

Artikelen in dit thema Klaar voor de start?

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook