Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

Prentenboeken over gaan over de bodem

We zijn voor jullie op zoek gegaan naar kinderboeken die je meenemen over de bodem. We gaan over de zeebodem, op spannende reizen door je eigen fantasie, op weg naar onontdekte continenten, maar ook door alles wat we zelf voelen. Lees je mee?


Naar zee
naar zee 1In dit boek is het meisje Lara verdrietig omdat ze haar oma mist. Haar tranen vullen haar kamer en worden een rivier waarop ze naar zee drijft. Zeedieren en een bijzondere parel helpt haar om weer thuis te komen.

Dit boek helpt om met jonge kinderen over verdriet en rouw te praten en is prachtig geïllustreerd.

naar zee 2

Helen Kellock, Naar zee
 

 

 

 

 

 

 

Ga je mee 
ga je mee 1Een jongen moet appels halen voor zijn moeder. Hij moet een wel heel gevaarlijke en avontuurlijke reis maken om te komen waar hij moet zijn.

Dit boek prikkelt je fantasie en maakt de gewone wegen bij jou in de buurt tot plekken waar je met een beetje fantasie van alles kan beleven.

ga je mee 2De tekeningen zijn natuurlijk ook prachtig.

 

 

Charlotte Dematons, Ga je mee

 

 

 

Wij gaan op berenjacht
we gaan op berenjachtEen gezin bestaande uit een vader met vier kinderen gaat op berenjacht. Onderweg komen ze van alles tegen: hoog gras, water, modder, een donker bos. Ze kunnen er niet onderdoor, ze kunnen er niet bovenover, ze moeten er wel dwars doorheen.

Gelukkig helpen ze elkaar en spreken ze elkaar moed in: wij zijn niet bang! Maar als ze dan écht een beer tegenkomen, weten ze niet hoe gauw ze naar huis moeten rennen.

illustratie berenjachtEen klassieker die eigenlijk in geen enkele boekenkast mag ontbreken.

 

Helen Oxenbury en Mchael Rosen, Wij gaan op berenjacht

 

 

 

Terra Ultima, de ontdekking van een onbekend continent 
terra ultima 1In dit boek ga je mee met ontdekkingsreiziger Raoul Deleo op zijn fantasievolle ontdekkingsreis naar het onbekende continent Terra Ultima dat hij na jarenlang zoeken eindelijk gevonden heeft. Waar dat is? Dat vertelt hij niet, om zo de mooie natuur en dieren te beschermen. Door alle mooie tekeningen heb je het idee dat je zo met hem bent meegereisd naar het onbekende land.

terra ultima 2Een boek voor alle ontdekkingsreizigers onder ons met liefde voor fantasie en de natuur.

Raoul Deleo en Noah J. Stern, Terra Ultima, de ontdekking van een onbekend continent 
 

 

 

 

 

Vosje
vosje 1Een klein vosje volgt vlinders en dwaalt van zijn familie en valt in een diepe kuil. Er begint een droom zoals hij die nog nooit heeft gehad. Vosje droomt zijn leven opnieuw terwijl hij in de kuil onderaan het duin ligt.  Gelukkig is er een jongetje in de buurt, met dezelfde kleur haar als Vosje.

vosje2De tekeningen zijn prachtig, vosje springt bijna van het papier. Een mooi verhaal over de reis van je leven.

 

Edward van de Vendel en Marije Tolman, Vosje
 
 

 

 

 

Alles wat ik voel
alles wat ik voel 1Hoe gaat het met je? Dat is soms best een moeilijke vraag om te beantwoorden, want, wat voel je eigenlijk? En durf je dat te laten zien? Stine Jensen is filosoof en helpt in dit boek kinderen (en volwassenen ook) om eens stil te staan bij je emoties en hoe je je voelt.

alles wat ik voel 2Dit boek helpt je bij alle gevoelens, van verdriet en angst, (als je het gevoel hebt dat je op de bodem zit) tot blijdschap en hoop, in dit boek mag het er allemaal zijn.

 


Stine Jensen, Alles wat ik voel

 

 

 

 

Meike Hettinga

Artikelen in dit thema Over de bodem

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook