Vrede leren van Franciscus

Thema van Nazomer Zomer en Nazomer Geloven thuis 2023

Vrede wensen we nu meer dan ooit voor iedereen. We weten dat vrede inspanning vraagt, het is iets om te oefenen. Daarbij heb je graag leermeesters. Zo iemand is Franciscus van Assisi uit de twaalfde eeuw, een van onze bekendste heiligen. Hij is voor veel mensen een voorbeeld. De meeste kinderen kennen Franciscus van zijn omgang met de dieren. Aan hem danken we immers dierendag op 4 oktober! Hij preekte voor de vogels en gaf dieren net zoveel aandacht als mensen. Maar behalve dat is Franciscus belangrijk als voorbeeld van hoe mensen in vrede samen kunnen leven. Door Jezus te volgen leert Franciscus dat vrede niet uit oorlog kan voortkomen. Vrede kan alleen bestaan waar mensen in nederigheid met hun medemensen en de natuur leven. Franciscus schreef erover in zijn Zonnelied, waarin hij alles om ons heen - zon, water, wind, aarde, de mens, zelfs de dood - broeders en zusters van ons noemt.
Zo leert hij ons de weg naar de vrede die God aanbiedt. Een vrij onbekend voorbeeld is het verhaal van Franciscus die, in een poging om de kruistochten te beëindigen, naar de sultan van Egypte reist om hem over Christus te vertellen. Hoe onverwacht ook, ze worden vrienden die elkaar respecteren.
Vrede leren van Franciscus, hijzelf doet ons voor hoe het moet.

Marjet, Meike, Tim, Wies, Ellie en Edith

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook