Vrede leren van Franciscus

Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

Boeken over vrede

Wat is vrede precies? Hoe leg je dat uit aan jonge kinderen? Het beste lukt dat met prentenboeken met prachtige voorbeeldverhalen. We noemen er vier.

De mooiste vis van de zee sluit vrede - Marcus Pfistercover mooiste vis voorkant

Regenboog, beter bekend als de mooiste vis van de zee, en zijn vrienden hebben het heel gezellig met elkaar. Er is gelukkig ook altijd meer dan genoeg te eten. Het water zit vol met piepkleine waterbeestjes. Hmmm, die zijn lekker! Als er een walvis opduikt, voelen de vissen zich niet meer veilig. Waarom blijft dat grote beest altijd zo dicht bij hen in de buurt? Toch niet alleen om naar al die glinsterende schubben te kijken? Na een angstig watergevecht probeert
Regenboog vrede te sluiten.

Vanaf 3+

 

 

 

 


cover wat is vredeWat is vrede - Emma Damon

Hoe verklaar je het begrip vrede aan jonge kinderen? Dit boek doet dat aan de hand van herkenbare begrippen en situaties en kleurrijke illustraties. Vrede is geven, niet nemen. Vrede is delen, niet zelf houden.

Achter in het boek zit een uitneembare poster plus een uitleg hoe je zelf van papier een vredes-kraanvogel kunt vouwen. Vanaf 4+

 

 

 

 

cover vrede voorkant

 

Vrede - Baptiste Paul, Miranda Paul

Wat is vrede? Hoe maken we samen de wereld een stukje mooier? Dit boek helpt je daar samen thuis overna te denken. De mooie illustaties van Estili Meza maken dat het ook nog eens heel fijn is om naar te kijken.

vrede binnenkantLees vooral ook het nawoord als ouder, zo snap je met welke gedachte de auteurs dit boek schreven. Vanaf 4+

 

 

 

 

 

 

cover baas van het land kaftAls ik de baas van het land was - Trygve Skaug

Een jongen vertelt wat hij zou doen als hij de baas van het land was. hij verzint grappige dingen, zoals de stoep die een trampoline zou zijn, maar hij denk ook na over de moeilijke dingen. Mensen die niet meer in hun eigen land kunnen wonen zijn welkom en iedereen die een vriend wil krijgt en minstens twee.

baas van het land binnenkantEen grappig boek maar het helpt je ook om samen na te denken over de vraag hoe we als mensen goed met elkaar samenleven.

Vanaf 4 jaar, maar zeker ook nog leuk voor oudere kinderen

Meike Hettinga

Artikelen in dit thema Vrede leren van Franciscus

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiƫle steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook