Van dood naar leven! 2

Bidden en vieren

Hier vind je voorbeelden van gebedjes en viermomenten voor thuis,
en informatie over rituelen en tradities.

Een nieuw jaar, een nieuw begin

Goede voornemens voor het nieuwe jaar?

In het koffertje 'Beginnen maar! en 'Ga je mee?' zitten gebedskaarten en een houder waarin de gebedskaarten precies passen. Zet de gebedskaart op een mooie ondergrond bijvoorbeeld een kaarsen-onderbord, een lapje of place-mat in de kleur die past bij het seizoen. Samen met enkele bloemetjes in een klein vaasje en een waxine-lichtje, heb je eigenlijk het begin van een eenvoudig sfeerplekje. Als het kaarsje brandt, komt het beziningsplekje tot leven. Je kunt samen even stil zijn en het gebed wat op de kaart staat voor-bidden of samen bidden.

Je kan een dergelijk plekje maken op de kamer van je kind, op de eettafel, in een boekenkast. Sommige ouders maken hiervoor ruimte op hun eigen slaapkamer of de studeerkamer en gaan daar samen met de kinderen even heen, als ze stil willen zijn.

gebedskaart morgen/avond lente

Je kunt dit plekje uitbreiden tot een kijktafel. Op deze site vind je iedere maand nieuwe, inspirerende voorbeelden passend bij een maand-thema met een christelijke invalshoek. Hieronder zie je een voorbeeld voor Pasen.

pasen II met lammetjes, eieren en kruis

Als het in jou gezin past, kan je ook een dergelijk plekje maken met de bijbeltekst van de week. Voorbeelden hiervoor vind je op: http://bijbelinbeeld.blogspot.com. Wil je daar een kijkje nemen? Ga naar.....

Johanna probeert 'Geloven Thuis" invulling te geven door kijktafels te maken waarin een een bijbeltekst centraal staat. Hieronder een voorbeeld van haar hand voor de Advent, MatteĆ¼s 24 vers 42, over waakzaamheid.

Wees dus waakzaam Mt 24,42

EK & MV

Artikelen in dit thema Van dood naar leven! 2

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiƫle steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook