Van dood naar leven! 2

Kijktafels

Hier vind je inspirerende voorbeelden van kijktafels passend bij het thema,
het seizoen en de feesten in deze tijd.

Kijktafels voor de lente, april 2008

Omdat Pasen dit jaar héél vroeg viel -op 23 maart- vallen er in de aprilmaand geen grote christelijke feesten. Hemelvaartsdag valt op 1 mei en Pinksteren vieren we op de 50ste dag na Pasen, dus op 11 mei a.s.

Als je met Pasen op een schaal een graf/lente-tuin hebt gemaakt, laat deze schaal dan staan. Misschien moet je uitgebloeide narcissen vervangen door viooltjes.

woestijn-paastuin (Pasen)

Dat betekent dat we in april volop aandacht kunnen besteden aan de lente!
"Leve het nieuwe leven", staat er op de gele onderzetter uit het koffertje "Beginnen maar!". Deze onderzetter is speciaal bedoeld voor de Paastijd en lentemaanden.

paasopstelling III eikaars+onderzetter+narcissen

Maak samen met je kinderen een lente-collage m.b.v. van plaatjes uit tijdschriften. Denk aan voorjaarsbloemen of jonge dieren als kuikentjes, lammetjes, veulentjes, kalfjes e.d. Zet deze collage in de tekeninghouder uit het koffertje "Ga je mee?’ Heb je boerderijdieren van hout of plastic? Moeder en kind? Deze zouden ook heel goed op de lente-tafel een plaatsje kunnen hebben.

Zorg voor een lap of place-mat in licht lente-groen of zachtgeel. Zet een mooie lente-afbeelding in de gebedskaartenhouder, ik koos voor een afbeelding uit het tijdschrift van Natuurmonumenten van een waterkant waar het witte fluitekruid uitbundig bloeit. In een lichtgroene beker zette ik bloeiende wilgekatjes. Een lichtje op de onderzetter en een vogeltje in zijn nestje en het is helemaal lente op de kijktafel!

kijktafel lente met wilgenkatjes+waterkantfoto

In de plaatselijke bloemenwinkel viel mijn oog op twee bordjes, van verschillende grootte, met een rand van eieren. Ik zette ze op elkaar, vulde het midden op met kleine losse eitjes (Xenos) en een kaars. De vogeltjes kocht ik onlangs bij Blokker.

kijktafel lente eierenbordjes 2

Eind maart/begin april bloeit de magnolia. Ik zette enkele takken in een vaas en schikte kleine vogelnestjes tussen de takken.

vaas met magnoliatakken en vogelnestje

Met de pagina "de lentetuin" van het boek "Van winterkrans tot zomerdans", dat ik al vaker voor de kijktafel gebruikte, maak je op een eenvoudige manier een lentekijktafel. Het boek staat op een lichtgroene place-mat, een klein borrelglaasje vulde ik met viooltjes en een narcisje, de kleine schaapjes komen bij Xenos vandaan en de gele onderzetter en het lichtje maken de kijktafel af.

kijktafel lente + schaapjes, vogeltje, lichtje zomerdans/winterkr

EK

terug naar begin
terug naar nieuwspagina

Artikelen in dit thema Van dood naar leven! 2

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook