Geaard zijn

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Samen doen juni

Tips om samen te doen in de zomer:

* Maak op een correspondentie-kaart of een stuk foto-karton een collage met zomerse plaatjes die je uit tijdschriften knipt.
Als je bijvoorbeeld de Kampioen of het tijdschrift van natuurmonumenten bewaart, dan kun je hier voor elk seizoen prachtige illustraties vinden.

* Ga op slootjes-expeditie. Zorg dat je met twee volwassenen bent i.v.m. de veiligheid!
Neem een leeg jam-potje mee om de waterdiertjes die je m.b.v. een schepnetje opvist in te doen.

kinderen aan de waterkant

* Maak een bos-of strandwandeling. Hoe jonger de kinderen hoe meer ze bij het verzamelen houden van kwantiteit in plaats van kwaliteit. Emmertjes vol met schelpen slepen ze mee naar huis en vooral grote bossen berm-bloemen.(die meestal helemaal verlept zijn voor je thuis bent)
Stel voor om een boeketje te maken van allemaal verschillende bloemen of blaadjes. Of ga op zoek naar dat ene roze, gele of spierwitte schelpje. Zoek naar de kleinste of juist de grootste schelp.

EK

Artikelen in dit thema Geaard zijn

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook