Hemels

Verdiepen

Hier vind je achtergrondinformatie bij het thema, voedsel voor je spiritualiteit
en tips voor de geloofsopvoeding.

Sta niet naar de hemel te staren

hamsters aaien op de kinderboerderij

dienst doen
Naast de school van mijn kinderen ligt een dierenweide. De dierenweide hoort bij de school. De leerlingen en leerkrachten dragen de zorg voor de schapen, geiten, kippen, konijnen, cavia"s en andere dieren. Tijdens de weekends en vakantiedagen worden de ouders ingeschakeld. Door middel van een invullijst geef je je als gezin op voor de dierenverzorging. Wij zetten onze naam regelmatig op de lijst. De kinderen leren omgaan met dieren, afhankelijke wezens die een bepaalde verzorging nodig hebben. Ze leren verantwoordelijkheid dragen voor de taak die ze toevertrouwd is. Oók als je "s ochtends vroeg bij slecht weer eens geen zin hebt…

Hier en nu
Wat bezielt ons eigenlijk dat wij dit doen?
Ik vind inspiratie in het verhaal van Hemelvaart: Terwijl de leerlingen naar boven kijken, vaart Jezus op een wolk naar de hemel. Er verschijnen twee mannen in witte gewaden. Deze zeggen: “Wat staan jullie naar de hemel te staren...?” Het Hemelvaartverhaal heeft als belangrijke richting: sta niet naar de hemel te kijken, maar verricht het werk dat je hier in deze wereld te doen hebt. Het feest van Hemelvaart is het feest van het geloof in het heden en in deze aarde én in de toekomst. Sta niet naar de hemel te staren, doe híer wat je moet doen. Voor Jezus´ leerlingen wil dat zeggen: leven in volledige inzet voor elkaar en voor de wereld waarin we leven, zoals Jezus deed. Leven zoals hij geeft perspectief, namelijk dat we leven naar Gods bedoelingen en zo een wereld naderbij brengen, zoals hij die bedoeld heeft. Geholpen en gesteund door zijn kracht in ons, zijn Geest.

schoonmaken op de kinderboerderij

(met) vreugde scheppen
De kinderen zijn na het toegewijd voederen en de stal opruimen vooral vurig begeesterd door het knuffelen met de cavia"s. De keutels liggen dan nog te wachten in de wei. De taak van keutels wegvegen is voor mij. Dat ik vreugde schep in de drek is, zo ik geloof, het werk van de Geest.

CS

terug naar nieuwspagina
verder in Twinkeltjes

Artikelen in dit thema Hemels

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook