Hemels

Verdiepen

Hier vind je achtergrondinformatie bij het thema, voedsel voor je spiritualiteit
en tips voor de geloofsopvoeding.

Thuis in Geloven?

 

kruiswegHet is nu tweede Paasdag, en wat schalt er uit onze speakers... de Mattheuspassion van Bach. Onze oudste dochter is gisteren teruggekomen van een tiendaagse tournee met het Utrechts Studenten Koor en Orkest (USKO) naar Duitsland, waar ze de Matthäus vier keer hebben uitgevoerd, o.a. in Bach"s eigen kerk in Leipzig!

Nu dácht ik dat ze er wel schoon genoeg van zou hebben en popmuziek op zou zetten. Maar nee, ze luistert en zingt naar hartenlust keihard door. Haar commentaar: "Nu kan ik tenminste zappen!"


Ik heb hun uitvoering in Nederland twee keer meegemaakt.
Het raakt me: als honderdvijftig studenten maandenlang op de Mattheüs studeren, dan zijn ze behoorlijk thuis in geloven.

MJ

Artikelen in dit thema Hemels

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook