In de Wolken

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

“In de wolken”, een Hemelvaart / Pinkster mobile

Om Hemelvaartsdag en Pinksteren een plek te geven in ons gezin, gaan we “in de wolken”. We zijn begonnen met het verhaal van hemelvaart in de kinderbijbel. Het is handig als er een plaatje is waar je wolken ziet. Met oudere kinderen kun je ook uit de gewone Bijbel lezen. In Lucas 24 staat heel mooi beschreven hoe Jezus' laatste dagen op aarde waren. En aan het eind van dit hoofdstuk gaat het over de hemelvaart. Na het lezen en bekijken van de Bijbel zijn we aan de slag gegaan.Ideeën voor het versieren van wolken:
* verschillende soorten papier / karton* schuimkarton (verkrijgbaar in knutselwinkel)* verf / vetkrijt of ander kleurmateriaal* met draadjes wol* watten of schapenwolMijn dochter haalt zelf een doos met lapjes en gekleurde wollen draadjes tevoorschijn. Al doende komen we op steeds meer ideeën. De stofjes en draadjes worden in de verf verwerkt. En ook de watten krijgen wat verf. Ik kan me ook voorstellen dat kinderen wolken maken van strijkkralen.Je kunt de mobile heel klein houden en ophangen aan saté-stokjes. Wij hebben een wat grotere mobile met wat grotere wolken. Het geheel wordt opgehangen aan stokjes (van tuinplanten) die we op maat hebben geknipt. Je maakt van twee de stokjes een kruis en dat zet je in het midden vast met touw / wol.In de wolken maak je een gaatje met de perforator. Dan hang je ze een voor een aan de stokjes. Het kan met wit of beige naaigaren. Dat is zo dun dat het net lijkt of de wolken echt zweven. Ook kan het met (blauwe) wol. De mobile hangt eerst nog wat scheef, maar dat kun je bijstellen door de stokjes in het midden te verschuiven.Wanneer het Hemelvaartsdag is, hang je in het midden van de mobile nog iets wat concreter met hemelvaart te maken heeft. Voor de jongste is dat: “Hemelvaart: Jezus gaat naar de hemel”. Voor de oudste de Bijbeltekst uit Lucas 24 : 51.Met Pinksteren laten we een duif uit de wolken komen. Als symbool van de komst van de Heilige Geest. Je kunt er een vinden door bij google te zoeken naar “duif” of naar het woordje “vredesduif”. Dan moet je de knop met afbeeldingen gebruiken. En de plaatjes instellen op zwart-wit.En dan is de mobile klaar...! Je kunt er met de kinderen nog wat meer aandacht geven door ze de wolken in de lucht te laten houden. Op de keukentrap bijvoorbeeld.Ook hebben we de mobile even buiten opgehangen. Dan speelt de wind heel mooi met de wolken en de andere afbeeldingen / teksten. Wind is iets wat bij Pinksteren hoort. Met Pinksteren komt er beweging. Het is leuk om daar met de kinderen bij stil te staan wanneer de mobile zachtjes rond waait.MV

Artikelen in dit thema In de Wolken

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook