In de Wolken

Verdiepen

Hier vind je achtergrondinformatie bij het thema, voedsel voor je spiritualiteit
en tips voor de geloofsopvoeding.

Even stilstaan bij ... Hemelvaart

kijktfael: God = kiem/groeikracht

Veertig dagen na Pasen en tien dagen voor Pinksteren vieren wij Hemelvaart. Wat voor feest is dit, tussen zijn beter bekende broers in?
De kern van het verhaal lezen wij in de Handelingen van de Apostelen (1,1-14). Nadat de verrezen Jezus meerdere keren is verschenen aan zijn leerlingen, wordt hij voor hun ogen opgenomen in de hemel. Een periode van onderricht en verdieping van geloof wordt dus afgerond en een nieuwe missionaire opdracht wordt aangekondigd. Vlak voor zijn afscheid zegt Jezus: “Wanneer de heilige Geest over jullie komt, zullen jullie kracht ontvangen en mijn getuigen zijn in Jeruzalem, in heel Judea en Samaria, en tot het uiteinde van de aarde.” Hierna bereiden de leerlingen zich voor op hun zendingswerk door “trouw en eensgezind in gebed” te blijven.

hemelvaart

Menig kind (en volwassene) zal zich afvragen: waarom gaat Jezus naar de hemel toe? Wat gaat hij daar doen? Het eenvoudigste antwoord is: hij maakt een plaats voor ons. In het Evangelie volgens Johannes (14,2-4) lezen wij: “In het huis van mijn Vader kunnen velen hun verblijf houden. Zou Ik anders gezegd hebben dat Ik wegga om voor jullie een plaats gereed te maken? Ja, Ik moet weggaan en voor jullie een plaats gereedmaken, maar Ik kom terug, en dan neem Ik jullie bij Me op, zodat daar waar Ik ben, ook jullie zullen zijn. En waar Ik heen ga – de weg daarheen is jullie bekend.”
Jezus heeft de weg naar de hemel bekend gemaakt. De weg is ons leven, onder leiding van zijn Geest.

kijktafel: ik ben de weg 2

TS

terug naar nieuwspagina
Meer verdieping? ga naar: De symbolen van Pinksteren

Artikelen in dit thema In de Wolken

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook