In de Wolken

Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

Het Pinksterverhaal in verschillende kinderbijbels.

Kinderbijbels voor kinderen van 4 tot 7 jaar

de Kijkbijbel

Pinksteren 1 in KB Kijkbijbel

een geheel
In de Kijkbijbel vormt het hoofdstuk Hemelvaart en Pinksteren een geheel.
De compacte vertelvorm van Kees de Kort doet beslist recht aan de tekst die ook in de gewone bijbel is te vinden. De inmiddels wereldberoemde illustraties laten vooral de mensen zien, hun gezichtsuitdrukkingen en de gebaren die ze maken.

Pinksteren 2 in KB Kijkbijbel

Bijbelse verhalen voor jonge kinderen

Pinksteren in KB Bijbelse verhalen voor jonge kinderen

inlevend
Cramer-Schaap legt een verband met het Wekenfeest van de Joden; 'daarom was er veel vreemd volk in de stad'. Een levendige beschrijving waarbij ook de gevoelens van de leerlingen worden beschreven: 'opeens voelden ze geen angst meer. Ze waren moedig en flink'.

Prentenbijbel

Pinksteren 2 in KB Prenetenbijbel

concreet
In het hoofdstuk "de heilige Geest komt' vertelt Marijke ten Cate het Pinksterverhaal voor kinderen tussen de 4 en zeven jaar. Alle belangrijke elementen zitten erin. De platen zitten vol details en je ziet letterlijk de vlammetjes de leerlingen, waaronder ook vrouwen en kinderen, aansteken!

Bijbels voor kinderen vanaf acht jaar

Op weg

Pinksteren in KB Op Weg

aansluitend op wind en zon
Onder de titel "Pinksterfeest in Jeruzalem" vertelt Baukje Offringa hoe Petrus herinneringen ophaalt met Andreas over dat ze na de dood van Jezus weer gingen vissen. Verderop in het verhaal gooit Petrus de ramen en deuren wijd open en ineens waait er een frisse wind door het huis, de zon komt op als een vurige bol en schijnt op de gezichten van de mannen. Ze voelen zich bevrijdt van angst en het is alsof de wind nieuw leven in hen blaast.

Het hoogste woord

Pinksteren in KB Het Hoogste Woord

dialoogjes
Bette Westera vertelt in het hoofdstuk 'in de Geest van Jezus' over hoe Petrus de mensen uit verschillende streken op straat ontmoet en gedag zegt. Het accent ligt op zijn toespraak vanaf een sinaasappelkistje en zijn oproep tot dopen.
Het oorspronkelijke bijbelverhaal uit de Handelingen van de Apostelen klinkt prachtig mee. De kleine dialogen die ze toevoegt maken het verhaal bijzonder levendig.

Koning op een ezel

Pinksteren in KB Een koning op een ezel

visionair
Nico ter Linden vertelt in zijn hoofdstuk Pinksteren waarom Lucas het verhaal van de uitstorting van de H. Geest vijftig dagen na Pasen laat plaatsvinden. Hij maakt kleine uitstapjes naar het Oude Testament. In zijn verhaal eindigt de toespraak van Petrus zo: "Ik geloof dat die droom werkelijkheid wordt, wanneer wij in de geest van Jezus leven. Dan komt het koninkrijk van God, vast en zeker. Amen". "Amen", zeiden de mensen.

Het begon met Licht

pinksteren, het begon met licht

volhouden
Gerrie Huiberts legt in 'Het verhaal van Pinksteren' accent op volhouden en doorgaan. Ze wisten het zeker dat het goede nieuws bestemd was voor iedereen!

EK

terug naar nieuwspagina
naar: vertellen over God: 'Mama-Papa-God'

Artikelen in dit thema In de Wolken

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook