Kijktafels

Hier vind je inspirerende voorbeelden van kijktafels passend bij het thema,
het seizoen en de feesten in deze tijd.

Kijktafels van gelovers thuis

Genietend van de eerste mooie lentedag maakte Marjet de Jong dit voorjaarstafereel:

lentebode/fee

Natascha Berendijk mailde ons het volgende:

Hierbij 2 foto"s van aandachtshoekjes die mijn kinderen zelf hebben gemaakt.

De eerste is door mijn zoon van 7 gemaakt.
Hij was geïnspireerd door het verhaal van Mozes op de berg en is " s middags toen ik aan het koken was zelf aan de slag gegaan. Op de foto zie je een zelfgeknutselde God. Op de schaal heeft hij een kaars gezet (de berg) met daarop een legopoppetje (Mozes) onderaan bij de kaars ligt fijn en klein gesteente waar de mensen aan de voet van de berg wachten op Mozes.
Een zaklampje diende als licht dat op God scheen. Voor mij ook een hele verrassing toen ik de kamer weer in kwam.

Tabor, kijktafel van jongen van zeven

De tweede is van mijn dochter van 10. Het gaat over dat je een parel in Gods hand bent. Dit spreekt wel voor zich geloof ik.

parel in Gods hand, kijktafel van meisje van tien

We zijn nu een jaartje ongeveer bezig met de aandachtshoekjes en het is leuk om te merken dat het aanspreekt bij de kinderen. Als we een aandachtshoekje hebben opgeruimd en er is even geen tijd om direct een nieuwe te maken, komt al de opmerking dat het kaal en leeg is in de kast en gaan ze zelf aan de slag.
Het is een mooie manier om zo het geloof en de dagelijkse en bijzondere dingen in het leven aandacht te geven.

Ook Mevr. Steinvoorte mailde ons:

Bijgaand een kiekje van een paas-arrangement om Christus in gedachten te houden. De handdoek verwijst naar de voetwassing van de Heer. Paars is een kleur van rouw. Het ei verwijst naar ons nieuwe leven in de Heer en ook naar de opstanding.

Paasschaal/ Witte Donderdag: kijktafel Mevr. Steinvoorte

De opstellingen heb ik voor thuis gemaakt, om bij onze gezinsleden de ware betekenis van het Paasfeest niet verloren te laten gaan. Met bezoek en buren komt het vaak tot een gesprek over geloof en hoop op de opstanding naar aanleiding van zo'n paasschaal of het miniatuur. Ik plaats ook foto's ervan op mijn Facebook en daar krijg ik vaak leuke reacties op. Op verzoek leen ik mijn miniatuur ook uit aan de kerkgemeente.

Paasscene: kijktafel Mevr. Steinvoorte (tijd na) Pasen

In dit miniatuur zitten diverse verwijzingen naar verhalen uit de Bijbel (water en wijn, Abraham's offer, vissers van mensen, water bij de bron, enz) Het heeft ook verwijzingen naar de Goede Week: het palmblad, de tafel van het laatste Avondmaal. het kruis, het open en lege graf. Maar ook een verwijzing naar de verschijning van Jezus aan het meer van Tiberias, een verhaal dat zich afspeelt in de tijd tussen Pasen en Hemelvaart in!

mini-lente-kijktafeltje

Met de gele onderzetter, een lichtje, een schaapje en een klein vaasje met zelfgeplukte lente-bermbloemetjes maak je een eenvoudig mini-lente-kijktafeltje!

mini-lentekijktafeltje met gele onderzetter, bermbloemtjes en schaapje

Heb je thuis ook een inspirerend kijktafeltje gemaakt? Wil je dit delen met de andere bezoekers van onze site? Mail ze naar ekeller@intrakt.nl.

Artikelen in dit thema In de tuin

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook