Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

Voorlezen uit de koffertjes en prentenboeken rond ’in de tuin’

Wat vind je in de koffertjes voor deze lente-periode?

lammetje kwartet

in het rode koffertje 'Beginnen maar!'
- het prentenboek 'De kleine boom'
- voor de mei-maand die speciaal gewijd is aan Maria:
de gebedskaart met het Wees Gegroet
- de gele onderzetter: Leve het nieuwe leven
- hoofdstuk negen uit de kinderbijbel: 'Groeien uit bijna niets' met
* het versje Appelpitje spelen
* het groei-liedje (op de cd)

in het groene koffertje "Ga je mee?'- de tekeninghouder voor ze mooiste lentetekening
- de groeimeter: ben je al weer een stukje langer geworden?
- hoofdstuk vijf uit de kinderbijbel: 'Sta stevig als een boom'
- de cd met
* een versje naar psalm 1: 'Als een boompje'
* het versje: ' Een liedje van de wind'
* het liedje: Zonnelied' ( ook als gebedskaart)

in het gouden koffertje 'Het geheim van het vuur'

aan de oever van het meer van Tiberias GV

- het vlammetje van Dank + de gebedskaart
- in de de kinderbijbel:
* in de tuin: het hooglied op pag 38
* Jezus verschijnt op de oever, hoofdstuk 11

_________________________

Gods prachtige schepping, Stephanie Jeffs

Gods prachtige schepping vk

Kijk met plezier naar het wonder en de schoonheid van de Schepping en ga op ontdekkingsreis door de wereld met dit leuke boek, met plaatjes die kunnen draaien, schuiven of bewegen. Je kijkt je ogen uit bij het lezen van het verhaal van Gods prachtige Schepping in dit verrassende prentenboek! Vanaf circa 4 jaar

___________________________

Prentenboeken rond de lente en in de tuin

Jules in de lente , Annemie Berebrouchx

Jules in de Lente vk

Het jongetje Jules geniet op een mooie lentedag van de warme zon. Hij gaat languit op het gras liggen en kijkt naar de mooie blauwe lucht. Totdat er plots een druppel op zijn been valt, en dat blijkt geen regendruppel te zijn. maar een vogelstrontje. Je peuter doet ook wat informatie op over de bloemen in de lente en wat de vogels in deze tijd gaan doen. De illustraties laten veel ruimte toe om dingen te benoemen en nodigen zeker uit tot praten over wat er te zien is.Op de laatste dubbele pagina staat een zoekplaat, waarbij zes voorwerpen in een grote plaat opgezocht kunnen worden. Voorlezen en samen bekijken vanaf ca. 3 jaar.

Lente met Jip en Janneke, Annie M.G. Schmidt & Fien Westendorp

Lente met Jip en Janneke vk

Eindelijk! Lente! De bloemen beginnen te bloeien en de vogels leggen eieren. Jip en Janneke vinden het heerlijk: ze proberen een lammetje mee naar huis te nemen en willen zelf eitjes uitbroeden. Maar of dat zal lukken?

In dit fijne prentenboek staan elf verhaaltjes over Jip en Janneke, met als thema de lente. Bloemen plukken, jonge poesjes, paaseieren beschilderen, jonge vogeltjes, alle onderwerpen zijn lekker herkenbaar. De verhaaltjes komen uit de grote verzamelbundel van Jip en Janneke met de originele illustraties van Fiep Westendorp. Vanaf drie jaar.

Leve de lente, Vivian Hollander

Leve de Lente Vivian den Hollander

Ontdek samen met Roos en Mika wat er in de lente allemaal te zien is. De twee vinden narcissen in de tuin, gaan zonder jas naar buiten en bakken taartjes in de zandbak. Ook gaan ze op bezoek bij de lammetjes van opa Rob. Een feest van herkenning voor jonge kinderen!

Bij elk hoofdstuk hoort een liedje en een leuk knutselwerkje met een duidelijke omschrijving. Maak een vrolijke narcis, vlecht een mandje, beschilder eieren en maak een eierdopje. Het laatste hoofdstuk gaat over Koninginnedag, ook weer met leuke knutseltip!

Lentefeest, Diana Monson & Maren Briswalter

Lentefeest vk

Dit familieboek staat vol verhalen, knutselideeen, liedjes en recepten. Het nodigt kinderen en ouders uit, het voorjaar en het paasfeest nu eens op een andere manier te vieren en daardoor opnieuw te beleven. Sinds oeroude tijden is de lente het jaargetijde dat de mensen nieuwe levenskracht en energie geeft. Het is alsof in ons, net als in de natuur, het leven weer ontwaakt - en vol vreugde kijken we ieder jaar weer naar de eerste bloemen, luisteren we naar het eerste vogelgekwetter en koesteren we ons aan de eerste warme zonnestralen. Hoe vroeger het voorjaar en het paasfeest gevierd werden, zijn we tegenwoordig helaas bijna vergeten. Dit boek herinnert aan de lentegodin Ostara en gaat in op traditionele gebruiken als het maken van palmpaastakken, paasnesten en speciale broden.

EK/LvdZ

Artikelen in dit thema In de tuin

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook