Vanuit de hemel

Bidden en vieren

Hier vind je voorbeelden van gebedjes en viermomenten voor thuis,
en informatie over rituelen en tradities.

Onze Vader die in de hemel zijt.....

In deze periode kan je op speelse wijze, passend bij ons thema "vanuit de hemel", extra aandacht besteden aan het meest gebeden gebed in onze christelijke kerken: Het Onze Vader.

Gebedskaart Onze Vader

In het eerste koffertje: "Beginnen maar!" vind je tussen de gebedskaarten twee verschillende versies van het Onze Vader: De Nederlandse en de Vlaamse. Haal hem tevoorschijn en zet hem op jullie eettafel of bij de kijktafel.

uit de serie "Op weg met kleuters" het boekje "Onze Vader"

Onze vader + vogeltjes uit: Onze vader

Hoe kun je samen met kleuters tot God bidden en hun de betekenis van het 'Onze Vader' leren? Dit boekje vertaalt dit belangrijke gebed, heel eenvoudig, regel voor regel, door uit te gaan van de gevoelens van kinderen. Zo leren ze God aan te spreken als een vader.

Die in de hemel zijt, Onze Vader binnenkant

In dit boekje, geschreven door Sabrina Bus en geïllustreerd door Xavier Deneux, wordt het Onze Vader -bede voor bede- mooi verbeeld en met een korte tekst aan de onderkant op de pagina"s extra toegelicht. Een aanrader....

Uw wil geschiede op aarde

Onze Vader, Sabrina Bus & Xavier Deneux, KBS/VBS verkrijgbaar in onze webwinkel, afdeling kleuters en peuters.

in verschillende talen tegelijk

Met Pinksteren verstond iedereen die naar Petrus luisterde zijn boodschap in zijn eigen taal: mensen uit alle landen begrepen de universele taal van het geloof en de liefde.

Onze Vader in het Engels

In het boek "van feest tot feest" staat de volgend "Pinkster-tip":
Bidt op Pinksteren -aan tafel of op een ander moment- het Onze Vader in verschillende talen door elkaar heen. Bijv. papa de Engelse tekst, mama de Franse en de kinderen de Nederlandse of Vlaamse.

Onze Vader in het Frans

het Onze Vader met gebaren

Kind bidt Onze Vader met gebaren

Kinderen vinden het leuk om gebaren te maken. Ook het Onze vader kan je bidden terwijl je passende gebaren maakt. Hieronder zie je hoe dat gaat.

Onze Vader in gebaren

Je zou de kinderen die de kindernevendienst in de kerk bezoeken, deze gebaren kunnen leren, dan kunnen de grote mensen het van het leren...

Kind bidt Onze vader met gebaren

EK

Artikelen in dit thema Vanuit de hemel

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook