Vanuit de hemel

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Een Pinkstermobiel knutselen

Pinksteren gaat over beweging en vuur. Dit maak je zichtbaar met deze luchtige mobile. Hij bestaat uit vier vlammen die vrij in de lucht ronddraaien aan een kruis van 2 stokjes.
Je maakt deze mobiel heel makkelijk!Nodig:
4 blaadjes rood papier, schaar, naald en draad, 2 (eet)stokjes of takjes.

Stappen:


1. knip uit het rode papier vier langwerpige driehoeken. Mag ook ander papier zijn. (Ik heb bladzijden uit magazines gebruikt waarop de hoofdkleur rood-oranje-roze-geel was. Wat tekst erop geeft niet!)2. Vouw elke driehoek vanaf de basis als een harmonica op.3. Vouw de basis dubbel tot een vlam, en bind de punten met een draad vast.4. Hang de vier vlammen, elk aan hun draad, aan de uiteinden van het kruis. Zie je hoe ze bewegen?

Tip 1
Als je een ster van drie stokjes of takjes maakt, kun je zeven vlammen ophangen: zes aan de uiteinden en een in het midden. Zo beeld je de zeven gaven van de heilige Geest uit.

Tip 2
Je kunt de vlammen, zeven bijvoorbeeld ook voor je raam hangen. Op de foto zie je een variant van oranje, rood en geel papier, waarbij de vlammen een rand van contrasterende kleur hebben gekregen. Die maak je van de (langste) restanten gekleurd papier.

Pinkstervlammen 1
Veel plezier!

MdJ

Artikelen in dit thema Vanuit de hemel

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook