Het ezeltje van januari

Thema van Winter 2015

cover-2015-HetEzeltjeVanJanuari-1Dit is de maand waarin het leven weer zijn gewone gangetje gaat. Geen fonkelende feestdagen die het leven uittillen boven het gewone. Maar grijze, koude dagen. Het 'Ezeltje van januari' is deze maand onze hoofdpersoon. Het ezeltje is een symbool voor gewoon, rustig doorgaan. Trouw doen wat gedaan moet worden. Lasten dragen, eenvoudig en zonder morren. Maar o zo belangrijk ...     

Na Driekoningen (6 januari) moeten Maria en Jozef met de pasgeboren Jezus vluchten. Hun trouwe ezeltje brengt hen van Betlehem naar Egypte. Heb je weleens de rug van een ezel bekeken: er staat een tekening van een kruis op zijn vacht. Zou het zijn omdat hij de drager van Jezus is? Niet alleen op weg naar Egypte, maar ook bij Jezus' intocht in Jeruzalem, wanneer de mensen hem toejuichen als een koning door God gezonden, mag de ezel Jezus dragen. Zo kiest God zijn helpers. Zo kunnen ook wij eenvoudige dragers van Jezus zijn.

We geven je allerlei tips en ideeën om stil te staan bij de die gewone, maar waardevolle ezel: versjes, sprookjes, kijktafels, prentenboekentips, bijbelverhalen en nog veel meer. Ga bijvoorbeeld eens een ezeltje bekijken en ontdek hoe rustig je daarvan wordt. Draag de vrede van Christus het nieuwe jaar in!

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook