Weer of geen weer?

Verdiepen

Hier vind je achtergrondinformatie bij het thema, voedsel voor je spiritualiteit
en tips voor de geloofsopvoeding.

Floreren

spelen-met-barbieWat is er fijner dan dat je je kind ziet floreren? Tekenend op de bank, zachtjes zingend. Serieus bouwend aan een complete barbiewereld, met een zusje en een nichtje samen. Van de trap glijdend op een matras, van de oppas geleerd.
Soms hoor je in het spel iets terug van hoe ze jou als ouder zien. In een periode dat het heel druk was op mijn werk dook mijn baas, mevrouw Blauw in het spel op, het gemene mens probeerde die arme Barbie gevangen te houden, omdat ze ’s nachts moest doorwerken.

Een groot gemis en een groot geschenk
Het liefst wil je voor je kinderen een goede ouder zijn, die positief in het leven staat, die er zin in heeft. Je wilt dat voorleven aan je kind. Maar dan gebeurt er iets. Soms iets ernstigs. In mijn geval: ik was in verwachting van onze oudste. In november bleek mijn moeder ziek, In februari overleed ze. In mei werd onze dochter, haar eerste kleinkind geboren. Haar dood was een groot gemis, onze dochter een groot geschenk. Als ik ’s morgens wakker werk was het eerste wat ik dacht: mijn moeder is dood. Daarna: ik heb een kind. Of andersom.

vurige-zon,geest,-vogel-uit-drie-vogels-IMG 9226In moeite rust, in stormen stilte, in tranen troost
Je wilt natuurlijk je kind niet belasten met je verdriet. Maar het is er toch.
Doen alsof er niets aan de hand is, om je kind in bescherming te nemen, dat werkt niet. De meeste kinderen zijn zo gevoelig, ze pikken dat op en worden ongerust. Beter is om het er te laten zijn. Als er een groot gat in je leven is geslagen of ook als er gewoon een moeilijke periode is: probeer het niet dicht te smeren en weg te stoppen. Kijk er naar als met Gods ogen, met mededogen, barmhartigheid. Bid, als je dat kunt, om de Heilige Geest: “In moeite rust, in stormen stilte, in tranen troost” wordt die genoemd in een oud lied uit de 9e eeuw.( “Veni Sancte Spiritus”, Kom Heilige Geest). Herstel kun je niet afdwingen, maar de helende kracht van Gods liefde doet zijn werk. Midden in ons kwetsbare leven komt er nieuwe kracht.
En je kinderen? Die zullen je willen troosten. Zo werkt de Heilige Geest.

NS

Artikelen in dit thema Weer of geen weer?

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook