Zo groot, zo klein

Thema van Advent en Kerst 2016

De Advent, de tijd waarin we ons voorbereiden op Kerstmis, begint op zondag 27 november. Dan steken we het eerste lichtje aan, als teken van ons verlangen naar licht en vrede. Kerstmis is het feest van het licht, het feest van de geboorte van Jezus, de koning van de vrede.
'God voelt zich niet te groot, om zich klein te maken' en zo kon het gebeuren dat God een jonge vrouw uit Nazaret uitkiest om de moeder van Jezus te worden. Zo zien we dat God aan de kant staat van alles wat klein is, kwetsbaar en eenvoudig. Jezus komt niet ter wereld in de hoofdstad Jeruzalem, maar in het onaanzienlijke Bethlehem, in een kleine stal. Voor Jezus geen prachtig wiegje of kleertjes van kant. Een voerbak gevuld met hooi is zijn bedje en hij wordt in simpele doeken gewikkeld. Zo groot, zo klein... die gedachte werken we uit, deze advent.
De adventskijktafel, de versjes en verhalen, liedjes, knutsel-ideeën en praktische tips helpen jou en je gezin om de periode van ons verlangen naar de komst van onze (grote) God in de gestalte van een kleine baby, op zinvolle wijze te beleven. Een mooie Advent!

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook