Zo groot, zo klein

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Adventskalenders zelfgemaakt of kant-en-klaar

De meeste adventskalenders bevatten 24 dagen. Open het eerste vakje dus op 1 december.

Zelf knutselen

Met behulp van een groot stuk karton, goudpapier en kleine (kerst)stickertjes maak je in een handomdraai samen met je kinderen deze prachtige Adventskalender.

* Knip 24 stukken goudpapier op maat en vouw er zakjes van.
* nummer de zakjes van 1 t/m 24
* Plak ze door elkaar op een groot stuk karton
* Je zou in het zakje een papiertje kunnen doen met een paginanummer van een boek vol Advents-Kerstverhalen. Elke dag lees je dan dat bepaalde verhaal voor of
* verzin voor elke dag van de Advent een kleine activiteit en schrijf dit op een papiertje. Doe dit papiertje in een zakje: van een lichtjes-wandeling tot kerstkoekjes bakken, van kerstkaarten knutselen tot kandelaars poetsen, van iemand bedenken die jullie willen uitnodigen om kerstmis  mee te komen vieren tot het toetje bedenken bij het kerstdiner.
* Maak de zakjes dicht met behulp van een (kerst)stickertje

Adventskalander-zelfgemaakt-met-gouden-zakjes-IMG 9626

 

stille-nacht-heilige-nacht-adventsboekje-maja-dusikova-boek-cover-9789051161434Stille nacht, heilige * nacht

Zing mee met het bekendste kerstlied en tel de dagen af tot aan Kerstmis met de sfeervol geïllustreerde adventskalender op de voorkant van het boekje

Maja Dusikova, Stille nacht, heilige *nacht  (De vier windstreken)

of

de-ster-van-bethlehem-adventsboekje-marcus-pfister-boek-cover-9789051161793De ster van Bethlehem

Met dit adventsboekje kunnen ook de dagen tot aan Kerstmis worden afgeteld met de sfeervol geïllustreerde adventskalender op het omslag. In het boekje staat het klassieke kerstverhaal over de geboorte van het kindje Jezus. Het voorlezen hiervan in de adventstijd is de perfecte voorbereiding op Kerstmis!

Marcus Pfister, Charlotte van Zadelhoff, De ster van Bethlehem

creatief-aftellen-tot-kerstCreatief aftellen tot kerst, 25 projecten voor een gezellige adventstijd

Tel op een heel bijzondere manier de dagen af tot Kerstmis! Dit boek is een adventskalender en doe-boek in een! Elk kalenderdeurtje onthult een verrassing die te maken heeft met het mini-project van die dag. Een greep uit de 25 creatieve activiteiten: pop-up wenskaarten, papieren engelen, vingerpoppetjes. koekjescadeau, sjablonen voor cappucinoschuim, cupcake decoraties, inpakpapier en kaartjes, geglazuurde koekjes, mooie kerstballen, lichthanger voor bij het raam, kegelspel met kerstengelen, schattige boomdecoraties.

Alle drukvormen, sjablonen en kaartonderdelen zitten in het boek. Met makkelijke stap-voor-stap instructies. Voor kinderen vanaf zes jaar, maar bevat activiteiten waarbij hulp van een volwassenen nodig is.

het-verhaal-van-kerst-adventskalenderAdventskalender , het verhaal van kerst

In deze prachtige kalender vind je 25 genummerde boekjes.

Als 25 boekjes zijn full colour en hebben een zilveren koordje om uit het vakje te halen en in de kerstboom te hangen.

EK

 

 

Artikelen in dit thema Zo groot, zo klein

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook