Zo groot, zo klein

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Kerst vieren met en tussen kwetsbare mensen

Kerst is een kwetsbaar feest: God maakt zich klein, om onder de mensen te komen wonen. Het is bijzonder om dit feest te vieren te midden van kwetsbare mensen. Enkele jaren geleden woonde ik een kerstviering bij in een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Aan het begin van de dienst werd uiterst voorzichtig een babypop binnengebracht en in de kribbe gelegd.

Jozef-en-Maria-met-baby-Jezus-en-de-drie-koningenHalverwege de dienst werd het ‘kindje’ uit de kribbe genomen en mocht iedereen hem even vasthouden. Een ontroerend moment. Het kindje wordt gekoesterd, geaaid en geknuffeld. Zelfs de meest onrustige bewoners voelen de verantwoordelijkheid: stel je voor dat je dit Kind zou laten vallen. De laatste uit de zaal komt naar voren en legt het kindje terug in de kribbe. 'Slapen!' , roept hij.

'God komt op aarde wonen, als baby'tje zo klein,’ zingt een kerstlied. Nooit werden deze woorden voor mij zo concreet als tijdens deze viering.

Tip: zoek eens op of er bij u in de buurt een kerstviering wordt gehouden voor mensen met een verstandelijke beperking. Het is een prachtige ervaring om zo’n viering samen met uw kinderen bij te wonen.

RH

Artikelen in dit thema Zo groot, zo klein

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook