Leve de herinnering!

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Coco

cocoEen tijd geleden hoorde ik een familielid zeggen, “We houden Oma levend door onze herinneringen”. Maar toen dacht ik, nee, Oma leeft los van wat wij doen. Want – zo leert de Kerk, en zo ervaar ik het aan mijn lijf – de geest is onsterfelijk. Als ik aan haar denk, ervaar ik dit als méér dan een verzinsel in mijn hoofd. Ik voel dat ze werkelijk aanwezig is en dat ze mij hoort en verstaat. Waar nodig kan ik een beroep op haar doen. Wie gelijk heeft in deze kwestie zullen we voorlopig niet weten, maar wel leuk is dat hierover nagedacht wordt in de recente Disney-Pixar animatiefilm, 'Coco' (2017). De film gaat over een Mexicaanse jongen Miguel de tijdens het volksfeest 'Dag van de Doden' het dodenrijk ingaat op zoek naar een overleden overgrootvader. Aan de orde komen thema’s zoals familiebanden, creativiteit, individuele ontwikkeling en de keuzes we maken in het leven. Een boeiende, grappige film met een aanstekelijke soundtrack.

Tim Schilling

Trailer:

Artikelen in dit thema Leve de herinnering!

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook