Header vuur

Kapel: steek een kaarsje op

Steun Geloven thuis

Word vriend/vriendin van Geloven Thuis! Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiƫle steun hard nodig. Word jij een vriend uit duizenden? Je kleine of grotere gift is aftrekbaar!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook

Thema: Wakker worden!

Paastijd en Lente 2018

Het is lente. De natuur wordt wakker. Daar zie je volop de tekenen van. Als je half slapend de dag begint, dan zal je veel ontgaan van wat er om je heen gebeurt. Dus wrijf eens goed je ogen uit en kijk met een wakkere blik naar de wereld om je heen. Dat moesten ook de leerlingen van Jezus doen nadat de vrouwen het lege graf hadden gevonden. Kijk nog eens goed, Maria ... dan herken je Jezus in de tuinman. Wees alert op wat je in je hart voelt, EmmaĆ¼sgangers... want je hart vertelde jullie al  dat Jezus in jullie midden was. In  deze aprilmaand gaat het dus over opstaan, wakker worden en oplettend zijn! De kijktafels, de prentenboeken, onze versjes, de Bijbelverhalen, de gebedjes, de 'knutsel- en doe'-tips en onze inspirerende verdiepende artikelen: ze zetten je op het spoor van wat wakkere mensen, of ze nu klein zijn of groot, kunnen ontdekken. Niet alleen de vrolijke lenteboden, maar ook het leven in jezelf! Veel plezier!

Recent verschenen. Een prachtig boekje vol versjes voor kinderen geschreven door Marjet de Jong. Maar ook grote mensen zullen ervan genieten!

Ellie Keller maakte een aantal sfeervolle voorbeelden van lente-achtige, symbolische kijktafels bij het thema 'Wakker worden!'

Marjet de Jong maakte voor deze paastijd dit vrolijke versje!

Vastzittende patronen kunnen je in slaap wiegen. Hoe word of blijf je wakker? Nelleke Spiljard vertelt je er meer over.

Knutsel een popje met ogen die echt open kunnen. Marjet de Jong doet het je voor en het eindresultaat zie je op video!

Ruth Hartog vond deze vier prentenboeken en een leuk voorleesverhaal over ontwaken en de lente!

Kijk samen met je kinderen hoe tarwe ontkiemt!

Buitelbeer heeft de lente in zijn hoofd en wil met de andere dieren spelen. Maar ze willen de slaap niet uit hun ogen wrijven...

Slapen en als je daarna wakker wordt, zien wat God heeft bewerkt ...Tim Schilling neemt ons mee naar het begin van de Bijbel waar Adam in een diepe slaap wordt gebracht.

Uit het Nieuwe Testament vier bijbelverhalen over wakker, die naadloos passen bij de tijd zo vlak na Pasen.

Jezus is altijd heel dichtbij, zelfs als het lijkt of Hij slaapt en de golven van het leven ons bang maken.

Dit prachtige gedicht van Felix Timmermans laat zien hoe het licht van Jezus in ons kan branden, ook als Hij zelf niet meer zichtbaar aanwezig is.

Neem op een lente-wandeling jullie mobieltjes mee en kijk hoe de natuur is wakker gekust.

Dansen en zingen in de paastijd