Wakker worden!

Bidden en vieren

Hier vind je voorbeelden van gebedjes en viermomenten voor thuis,
en informatie over rituelen en tradities.

Bidden is Jezus in jezelf wakker maken

Versje voor poëziealbum:

Op het scheepje van je leven
ben je kapitein naast God
om de juiste koers te varen
langs de klippen van het lot.
Ik wens je dus bij dag en nacht
behouden vaart en goede wacht.

storm op het meer 4Het beeld van ons leven als een bootje op de golven is al oud, we lezen er ook al over bij de kerkvaders. Ook wij varen door kleine golfjes en grote golven. Soms stormt het en worden we ondersteboven gesmeten. Waar kunnen we ons aan vast houden? Er is een Bijbelverhaal over hoe Jezus sliep in de boot, terwijl er een grote storm losbrak. Zijn vrienden maakten hem wakker: “Heer red ons! We vergaan!” Hij stond op en zei tegen de golven: 'Wees stil!' En het werd heel stil…
De Bijbel is een van de manieren waarop God vandaag tegen ons spreekt. Hij zegt ons: we zijn niet alleen op ons bootje, Jezus is er, Hij is heel dichtbij, Hij ligt achter in de boot te slapen. Ook wij mogen Hem wakker maken, als het stormt, als we het benauwd krijgen, als we zoeken naar houvast. Als Hij dan in ons opstaat, dan wordt het stil, in ons, om ons heen. De golven krijgen ons niet te pakken, we gaan niet ten onder.

Gebedje:

Jezus, word wakker!
Ik ben ongerust/bang/ verdrietig/boos, want… ….
Of: ik heb een beetje buikpijn, misschien omdat ….
Of: ik kan niet slapen want….

Wil je wakker blijven en bij ons zijn?
Wil je helpen dat het weer rustig en stil wordt in ons hoofd, in ons hart?

bloesemboom1 helderblauwe lucht voorjaar TimSchietgebedje:
Probeer het uit met je kind, als er iets gebeurt, onderweg, op school, op het werk, thuis, je weet niet precies wat je moet doen, je kunt ieder moment Jezus wakker maken en zeggen: 'Lieve Heer, word wakker, wil je even bij me zijn?'

Het helpt je om niet meteen iets te dóen, maar even wakker te worden, even verbinding te maken met iets anders, met God, die is ‘als een mantel van licht om ons heen’. Vandaar uit kunnen we soms anders reageren.

Nelleke Spiljard

Artikelen in dit thema Wakker worden!

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook