Wakker worden!

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Pluk het jaar! Kindergedichten voor alle seizoenen

Pluk het jaar! Kindergedichten voor alle seizoenen

VK Pluk het jaarEen gedichtje heeft een bijzondere werking op kinderen. Het ritme geeft beweging en het rijm geeft plezier, of het onderwerp nu licht of serieus is. Met weinig woorden wordt een heel verhaal verteld.

Voor het eerst verschijnt een bonte stoet van versjes van Marjet de Jong in een boek, geïllustreerd door Marcel Jurriëns.
Ze zijn geordend naar seizoen zodat je altijd gericht kunt zoeken naar een geschikte tekst. Want elk seizoen heeft zijn eigen kleuren, momenten en feesten.
De gedichten komen tot leven als je ze, liefst samen, leest. Ze zijn ook te gebruiken op school of in de catechese als sfeermaker bij een thema of feest.

Het leven zit vol wonderen. Soms wil je daar bij stilstaan. Pak dan dit boek en kies een van de 66 gedichtjes. Over binnen en buiten, spelen en slapen, licht en donker, natuur en gevoel, mensen en God. Ook een prachtig cadeau voor de eerste communie!

Marjet de Jong is theologe en uitgever. Ze schrijft verhalen, liedjes en gedichten ingegeven door verwondering. Eerder verschenen Prinses op reis (Querido), Kerst spelen met kinderen (Gooi & Sticht en Adveniat), Kleine uil wordt wijs (Adveniat); div. bladen en sites als geloventhuis.nl (.be) en kinderwoorddienst.nl.

Pluk het jaar! Kindergedichten voor alle seizoenen
Auteur: Marjet de Jong
Illustraties: Marcel Jurriëns
Ontwerp: Leonie Koppel
Hardcover, full colour
84 pagina’s, met leeslint
ISBN 978 94 9209 364 6 | NUR 275
Prijs € 16,95

Te bestellen bij: www.adveniat.nl / www.averbodeinspieert.be

Een uitgave van Uitgeverij Adveniat, Baarn &
Uitgeverij Averbode|Erasme N.V., Averbode

Artikelen in dit thema Wakker worden!

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook