Header vuur

Kapel: steek een kaarsje op

Steun Geloven thuis

Word vriend/vriendin van Geloven Thuis! Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Word jij een vriend uit duizenden? Je kleine of grotere gift is aftrekbaar!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook

Thema: Het geheim van saai

Winter 2019

Vergeleken met de gezellige decembermaand en het spetterende oud-en-nieuw, zijn januari en februari ronduit saaie maanden. Maar juist in het gewone, de rust en de routine van de wintermaanden is wel iets wezenlijks te ontdekken. Het geheim van saai is, dat je juist dan iets bijzonders kan zien, horen, voelen of bemerken.
In een saai landschap valt een gekleurd koolmeesje of een tros rode besjes aan de takken extra op!
Ook God is niet zo van het grootse en spectaculaire. Juist als mensen met hun dagelijks werk bezig zijn of zelfs gewoon slapen, horen ze zijn roepstem. Creativiteit, iets bijzonders maken van gewone dingen stimuleert de verbeelding. Hebben jullie thuis ook een mand gevuld met 'niks'? Terwijl we dit thema bedachten en uitwerkten ontdekten we het zelf ook weer opnieuw: het gewone, saaie bevat een geheim. Dus delen we deze ontdekking graag met je. Laat je inspireren door onze prentenboeken, bijbelverhalen, gebeden, columns, kijktafels, versjes en knutseltips.

 

 

Kijktafels die over saai en gewoon gaan, zijn toch mooi en ze bevatten ook nog een geheim... Zo maakte Ellie Keller weer inspirerende voorbeelden.

Marjet de Jong maakte een fonkelnieuw versje bij ons thema.

Geef je kinderen deugdelijke blokken en bouw zo aan het geloof. Nelleke Spiljard vertelt over bijbelverhalen als geloofs-bouwstenen.

Ons redactielid Tim wist vroeger goed hoe je dat deed: spelen met niks. Laat je inspireren met tips voor nu!

Ruth Hartog tipt weer een aantal prentenboeken, Dit keer gaan ze  over gewone dingen. Dat lijkt saai, maar als je deze boeken leest, ontdek je dat er maar heel weinig nodig is om iets bijzonders te beleven.

Vijf stilte oefeningen om met je kinderen samen te doen.

Een mooi versje over een wat gewone oma. Maar of het bij haar ook saai is?

Neem je (klein)kind mee naar buiten en ga winterschatten zoeken.

Het gevoel van alles al gezien te hebben... Is dat het dan? Ons leven? Tim Schilling opent een bijbels perspectief.

Midden in het gewone leven kan God zich aan ons laten zien, dat vertellen Bijbelverhalen keer op keer. Zo wordt het gewone opeens heel bijzonder!

Woorden afgewisseld met rustige stilte. Enkele voorbeelden hoe je zo met je kinderen kunt bidden.

Spelen zonder speelgoed? We zetten wat tips op een rijtje.

Als je een kaars aansteekt, creëer je rust bij het bidden.

Ons winter-thema in een beeld samengevat.