Het geheim van saai

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Schat zoeken

Een jaartje natuur' Een jaartje natuur' gemaakt door Kay Maguire & Danielle Kroll is een een prachtig boek.

"Natuur is overal om ons heen, levend, ademend en groeiend: de vogels in de bomen, de paddenstoelen in het bos, de kikkervisjes in de vijver en de spin tussen de spijlen van het balkon...
Met behulp van dit boek ontdek je van alles over dieren, planten en bomen: in de tuin, de moestuin, het bos, de boomgaard, de wei, de vijver, op de boerderij en op straat, tijdens alle seizoenen van het jaar.
Ga naar buiten, kijk om je heen en geniet van alles wat leeft, groeit en bloeit."

Geïnspireerd door dit boek gingen mijn kleindochter en ik - op een grijze dag begin januari - ook op ontdekkingstocht.

knoppen IMG 1695We maakten een kleine wandeling naar het hondenuitlaatveldje in de buurt. Daar is ook een klimrek en een schommel, dus ging ze graag mee.

Onderweg keken we goed op de straat, rond de boomspiegels en bloembakken en natuurlijk speurden we ook in het kleine parkje naar bijzondere dingen.

Kleindochter begreep het meteen. We gingen zoeken naar kleurige dingen uit de natuur. Dus de restjes papier van het vuurwerk lieten we liggen en ook de bruine verdorde herfstbladeren. Maar de felrode rozenbottel die knipten we af. 'Voorzichtig oma, die prikt..'

Toen zag ze dat er al knoppen aan de takken zaten en ze vond een klein veertjes, een pluim langs het riet en nog veel meer. Helaas moesten we de kleurige paddenstoeltjes laten staan.

steentje rozebottel IMG 1693Na een tijdje gespeeld te hebben, gingen we via een andere route weer naar huis; zo'n 500 meter lopen.

Op de terugweg zagen we een struik met héél veel mooie roze bloemetjes en vond ze een schitterend wit steentje.

Thuisgekomen schikten we de winterse schatten op een grijze placemat tot een mooie compositie. Dat werd een prachtig schilderij.

We maakten er een foto van. Die stuurden we meteen naar haar papa en mama: 'Kijk eens, mama en papa wat ik allemaal vond...'

winterschatten2 IMG 1693

 Ellie Keller

Artikelen in dit thema Het geheim van saai

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook