Verrijzenis-kracht

Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

Prentenboeken

Na Goede Vrijdag lijkt alles verloren. Jezus is gestorven en in een donker graf begraven. De leerlingen zijn bang en wanhopig. Maar God maakt een nieuw begin. Jezus staat op, op de eerste Paasmorgen. En ook de bange leerlingen maken een nieuw begin, als ze met Pinksteren worden aangevuurd door de Geest van God. Ze ontvangen nieuwe kracht, kracht om wonderen te doen en om iedereen over Jezus te vertellen. In deze rubriek lichten we een aantal boeken uit waarin de hoofdpersonen een verrassende kracht blijken te bezitten. Ze lijken misschien klein, waardeloos of nietig, maar ze blijken onverwacht over een grote veerkracht te bezitten. Juist in deze tijd, waarin we ons soms bang en onzeker voelen, kunnen deze boeken onze hoop voeden. Ga op zoek naar onverwachte krachtbronnen en zoek je kracht bij God. Hij is trouw.

cover oei stapje voor stapjeOei! Stapje voor stapje

Jonge kinderen bezitten over een enorme veerkracht. Als ze hun eerste stapjes zetten, vallen ze vaak, maar ze blijven het proberen.

De jonge dieren in dit boek zetten ook hun eerste pasjes. Dat gaat niet gelijk goed. De eekhoorn springt en mist een tak, terwijl de kleine konijntjes in een kuil vallen. Gelukkig laten ze zich daar niet door ontmoedigen. Een vrolijk boek voor de allerkleinsten, wat laat zien dat vallen en opstaan bij het leven hoort.

Mack, Oei!: stapje voor stapje

een zaadje in de wind

 

Een zaadje in de wind


illustratie zaadje in de windTien zonnebloemzaadjes worden meegevoerd door de wind. Slechts een zaadje lukt het om uit te groeien tot een prachtige zonnebloem.

Als het weer herfst wordt, worden zijn zaadjes weggeblazen en begint alles opnieuw…

Een klassieker over de groeikracht van een piepklein zaadje.

Eric Carle, Een zaadje in de wind

cover moedhoed

De moedhoed

illustratie moedhoedMees is voor veel dingen bang, zoals een blaffende hond, vreemde geluiden, duiven die met hun vleugels flapperen en natuurlijk voor de krokodil onder zijn bed.

Zijn opa weet gelukkig raad. Hij vouwt een stevig hoed, een moedhoed.

Als Mees die op zet, is hij helemaal niet bang meer.

Achterin in het boek staan instructies over hoe je zelf zo’n moedhoed kunt vouwen.


Lida Dijkstra, De moedhoed

cover vogeltjeliefVogeltjelief

In de tuin van meneer en mevrouw Pluim staat een enorme kersenboom, waarin honderden vogels wonen. Meneer en mevrouw Pluim genieten van die prachtige vogels en zorgen goed voor hen. Meneer Pluim noemt zijn vrouw vaak liefkozend ‘Vogeltjelief’.

illustratie vogeltjeliefMaar op een dag wordt mevrouw Pluim ziek. Voor ze sterft, zegt ze tegen meneer Pluim: ‘Niet verdrietig zijn. Als je naar de vogels kijkt, ben ik er.’

Meneer Pluim is ontroostbaar, totdat er op een dag een klein vogeltje op de vensterbank landt. Met zijn felle oogjes doet hij meneer Pluim aan zijn vrouw denken. Hij rent naar buiten en geniet van het buiten zijn en het gekwetter van de vogels.

Een mooi prentenboek over de troost van de natuur.

Kristien Aertssen, Vogeltjelief

cover leonardEen leeuw als Leonard

Leeuwen zijn stoer, wild en niet lief. Toch? Dan ken je Leonard nog niet. Hij is een wijze leeuw, die graag nadenkt, gedichten schrijft en bevriend is met een eend.

illustratie leonardDat gaat de wilde leeuwen te ver. Ze grommen: Leonard, je moet wild zijn. Maar Leonard en zijn eend Marianne laten zien dat ze het helemaal mis hebben. Samen schrijven ze een gedicht, waarin ze de leeuwen van repliek dienen.
Aan het slot van het boek heeft Leonard het over de kracht van woorden: ‘Sommigen zeggen dat woorden / de wereld niet kunnen veranderen./ Maar als woorden je aan het denken zetten,/dan kunnen ze dat misschien wel.’

Ed Vere, Een leeuw als Leonard.

Ruth Hartog-Hoogendam

Artikelen in dit thema Verrijzenis-kracht

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook